sobota 19. listopadu 2016

Lekce č.6 - pěšcové koncovky

V naší již 6. lekci seriálu Chci být lepší hráč si povíme velmi důležité věce o pěšcových koncovkách! Toto je opravdu nutné znát a pokud to neznáš, tak je zde právě pro nás připravena následující videoukázka. Pro mě to byla taky novinka, ale postačí 1-2 zhlédnutí a všechno pochopíš! Výborné video, ve kterém jsou vysvětleny nejen základy pěšcových koncovek, ale také pravidlo vzdálené opozice, čtverce a trojúhelníku. Třeba o tom trojúhelníku, jsem jen slyšel a to ještě velmi dávno. Překvapený

Velmistr Michail Tal přezdívaný jako Čaroděj z Rigy, na dotaz jaký je jeho nejoblíbenější televizní program zaskočil nečekanou odpovědí: Šach pro začátečníky od velmistra Jurije Averbacha. Na nechápající pohled redaktora odpověděl: Opakování je matka moudrosti. Vždy se dozvím tolik nových věcí, až se divím, že jsem se stal mistrem světa.

https://www.youtube.com/watch?v=1aYfNAyWxqc

Další skvělá navazující videonovinka z Vlčnovského kanálu You Tube! Ukázky z partií dokazují, že mýlit se mohou v propočtech i velmistři a jednoduchý návod, jak počítat na první pohled složité propočty v pěšcových koncovkách.

https://www.youtube.com/watch?v=Gw_60Six96k&t=1592s

Všechen tento materiál po pochopení ve svých partiích dříve nebo později prodáme! A každý den neustále musíme pracovat na svém zlepšení zde!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...