pátek 19. září 2014

Vizovice připraveny!

Dočetl jsem se na Internetu, že už ani nepšu o šachu. Přináším proto jednu novinku.
Vizovice jsou již připraveny na nový ročník soutěže družstev! Naše soupiska je zde dokonce mezi prvními. Podařilo se nám získat velmi silného hráče ze Zlínka. Pan Emil Macura přispěje svou přítomností a přinese poklidnou hru celému týmu. V sezóně 2013/2014 se nám tolik nedařilo, ale letos bude vše probíhat určitě zcela jinak.

Zde je "momentka" z mé poslední vážné partie ze dne 6.4.2014. V této pozici bych i po slabším 27. Jb5! zažíval krušné chvilky. Jeden z nejsilnějších šachových programů hlásí již velkou výhodu bílého. Soupeř však pokračoval tahem 27.Jd3.


Poslední utkání bylo existenční a tato partie rozhodovala tenkrát vlastně o sestupujícím. Zatímco jiní už se cpali tlačenkou, já se ještě pořádně zapotil! V partii byla patrna nervozita na obou stranách, ale jak se říká u nás ve Vizovicích: "Prohrává ten, kdo udělá poslední chybu"!

Jako zajímavost ještě uvedu, že ani poražený tým nakonec nesestoupil a 25.1.2015 opět hosty z Rajnochovic doma přivítáme.

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...