středa 23. července 2014

Je to tady: Dorazila energie z Vesmíru!

Jsme ve fázi absolutního nárustu energií.....Včerejší a dnešní hodnoty.....Měření dnešního rána. Zajímavé nové komentáře.

Daleko důležitější je energie, mnohými lidmi viditelná energie, která může být pro lidi velice konstruktivní a opravná pro organismus. Nebo taky destruktivní a pro organismus po určité době i smrtelná. Dostala název a je měřena v jednotkách Bovis.

Protože první článek již byl šíleně dlouhý, pokračujeme ve volném zpravodajství ohledně silných energií.
První článek stále najdete zde, nabral za měsíc přibližně sto tisíc zobrazení.

Zdroj: osud.cz




čtvrtek 17. července 2014

Indigové děti

Překvapuje vás vaše dítě dnes a denně něčím zvláštním? Zdá se vám příliš moudré, umíněné, zasněné, buřičské a vzpurné... prostě jiné? Pak nejspíš máte doma to, čemu se říká indigové dítě.Překvapuje vás vaše dítě dnes a denně něčím zvláštním? Zdá se vám příliš moudré, umíněné, zasněné, buřičské a vzpurné... prostě jiné? Pak nejspíš máte doma to, čemu se říká indigové dítě.

Co znamená výraz "indigové děti"?
Jsou to děti, které přicházejí na svět od druhé poloviny osmdesátých let a vykazují nový, neobvyklý souhrn psychologických znaků, představujících dosud nezdokumentovaný charakterový typ. Tento typ má pozoruhodně jedinečné rysy, které vyžadují změnu v jednání a výchově jak od rodičů, tak i učitelů s cílem poskytnout těmto dětem maximální podporu pro dosažení rovnováhy a souladu v životě a tím jim pomoci vyvarovat se možných frustrací.

Název "indigové" je odvozen z modré barvy, která převládá v jejich auře. Indigové děti jsou skutečně zvláštní a představují velké procento všech dětí, které se nyní rodí na celém světě. "Vědí", kdo jsou a odkud přicházejí, a proto je naší povinností je co nejlépe poznat, akceptovat jejich výlučné kvality a provázet je životem s láskou a péčí.

Deset atributů, které nejlépe vystihují tento nový druh dítěte:

  • Přicházejí na svět s vědomím královské důstojnosti a často tak jednají.
  • Uvědomují si, že "jsou hodny toho, že mohou být zde", a jsou překvapeny, že druzí tento jejich pocit nesdílejí.
  • Vědomí vlastní hodnoty není pro ně velkým problémem. Často říkají rodičům, "kdo a odkud jsou".
  • Mají potíže s autoritou (bez možnosti výměny názorů, diskuse či volby).
  • Některé věci jednoduše nedělají, například čekání ve frontě je pro ně nesnesitelné.
  • Jsou frustrovány systémy, jež jsou zaměřené rituálně a nevyžadují kreativní myšlení.
  • Často nacházejí lepší způsoby, jak něco doma či ve škole udělat, takže vypadají jako "likvidátoři systému" (jsou v opozici vůči jakémukoli řádu).
  • Na první pohled se chovají asociálně, i když jsou mezi sobě rovnými. Jestliže kolem sebe nemají nikoho podobného smýšlení, uzavírají se do sebe s pocitem, že jim nikdo nerozumí. Ze společenského hlediska je pro ně školní docházka neobyčejně obtížnou záležitostí.
  • Nereagují na prostředky výchovy typu provinění a trest ("Počkej, až přijde táta domů a uvidí, cos udělal").
  • Neostýchají se dát najevo své potřeby.


čtvrtek 3. července 2014

Hráli jsme s účastníkem MS juniorů!

Ve dnech 27. až 29. 6. se konaly v Kostelci nad Orlicí jubilejní desáté sportovní hry odborového svazu ECHO. Firma Barum (nyní Continental Barum), vyslala i 3 šachisty z řad odborářů.


Po příjezdu se celá výprava ubytovala a šla na již připravenou večeři. No a pak hurá na pivo! Chtěli jsme ještě trochu potrénovat a oživit si ty tahy, proto jsme vzali vše potřebné (šachy + hodiny). V rekreačním kempu v blízkosti plaveckého areálu jsme samozřejmě vzbudili hned pozornost. Došlo zde i k seznámení s velmi talentovaným hráčem.

Ráno po probuzení nastala nepříjemnost. Bylo jasné, že budeme oslabeni... Usmívající se
Cestou jsem si říkal, toho ogaru co nás včera školil, mít tak v družstvu...

V hracím sále nám přálo štěstí, byl tam a byl ochoten nám pomoct. Když jsem uviděl na ploše monitoru Daniel Kožúšek, byl jsem příjemně překvapen. To jméno mi rozhodně nebylo cizí!

Daniel Kožúšek

Firmu Continental Barum reprezentoval účastník MS juniorů (!) a pomohl nám vybojovat krásné 2 místo.
Danieli děkujeme!

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...