neděle 28. července 2013

Po letech opět Šachová skladba

Před několika měsíci, když jsem se jen tak díval na šachovnici a hrál si, podařilo se mi s 10 kameny vyrovnat délkový rekord v sériovém pomocném matu. Můj král stál bohužel na rozdíl od rekordního SH#62 v šachu. Přidáním střelce na e1 však vznikl druhý nejdelší sériový pomocník v historii a skvělý skladatel Zoran Sibinovič, řadící se mezi absolutní světovou špičku byl opět překonán. Proč jsem úlohu poslal do Šachové skladby a neuveřejnil ji na mém blogu? Tento sériový pomocník s 11 kameny už prostě nechtěly ostatní rekordní problémy zde mezi sebe přijmout!


Úloha je zařazena do řešitelské soutěže. Úpěšní řešitelé zde budou uveřejněni.
Rekordní SH#77 s 11 kameny.

Už se těším na Šachovou skladbu č.120, kde je pod číslem 11850 uveřejněn H#100(!) Holes, který Ivan Skoba věnuje Josefu Burdovi k 70 narozeninám. Snad se mi podaří pochopit obsah.

Prvním úspěšným řešitelem se stal FIDE mistr řešení, pan Josef Stašiak z Kvasic.

neděle 7. července 2013

Vizovice mají Online Elo!


Vážení šachoví přátelé!
Ano je to pravda, šachový oddíl TJ Sokol Vizovice získal oficiální Online Elo ŠSČR a stal se tak v současnosti prvním klubem na Zlínsku, kterému bylo Online Elo uděleno!

Chceš aby i tvůj klub měl oficiální Online Elo ŠSČR? Stačí k tomu opravdu málo. Je zapotřebí zaregistrovat se v Aréně a stát se minimálně bronzovým členem. Hráči je přiděleno v každé kategorii nasazovací Elo 1900 a pak už záleží jen na jeho schopnostech. Nemusíš mít však vůbec žádné obavy! Elo tady dávaj fakt pěkný a aktualizují jej v databázi co 10 dnů, zpravidla 8, 18 a 28 den v měsíci.



Pokud jde o podvodníky, tak tady mají jeden velmi chytrý program (ACE-Guard™), který je údajně jejich postrachem!

Pšou o něm následující:
ACE-Guard™
- sleduje podezřelé události během partie
- detekuje používání šachových motorů a jiného softwaru
- analýzou chování a herního stylu vytváří podrobný hráčský profil
- porovnává aktuální partii s očekávaným výkonem hráče
- ověřuje IP adresy uživatelů
- zaměřuje se na podezřelé hráče

Stručně řečeno, ACE-Guard™ je nejhorší noční můrou podvodníků.

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...