neděle 10. března 2019

Hráči Malenovic trénují!

Vítej na stránkách šachového klubu ŠK Zlín Malenovice!

V soutěži družstev se mi momentálně nedaří, velká zodpovědnost a když vidím jak se družstvo snaží, tak to beru opravdu těžce.
2x jsem mohl poslat Malenovice do 2 ligy a pokaždé selhal.
Neustále však trénujeme kde se dá! Přítel Franta mi řekl o další možnosti. Zaregistroval jsem se a byl mile překvapen!
Ta stránka je taky dobře chytrá. Nezaznamenává sice umístění na žebříčku v taktice jak je tomu na chesstempo.com, ale jinak ví o tobě taky prakticky všechno. Usmívající se
Můžu jen doporučit, dávaj tady krásné Elo v taktice. Během pár dnů jsem řešil 339 taktických úloh a dali mi neuvěřitelných 2425 Elo bodů. Jsou tu sice frajeři co maji Elo v taktice přes 3000 bodů, ale zas tak moc jich tu nebude.

Vysílají tady živě i přenosy z partií! Nebylo mi jasné, jak to ti superblicaři dělají, že zvládnou odehrát partii plnou zajímavých myšlenek např. během 1 minuty. Viděl jsem tu hráče co hrají partii dokonce na 15 vteřin bez bonusu za tah!
Při superblitz ti kouzelníci používají předvolbu tahu, nebo dokonce i celou sérii tahů.

Vybral jsem ukázku z You Tube, ve které jeden z mnoha kouzelníků (GM penguingim1) předvádí ve hře na 30 sekund své mistrovství!


https://www.youtube.com/watch?v=WbBWYWQB2Ws&t=920s

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...