pondělí 25. června 2012

8. Sportovní hry ECHO

Ve dnech 22.-24.6.2012 jsem se zúčastnil 8. Sportovních her ECHO v Hronově. Chtěli jsme vybojovat nějakou tu medaili a nakonec se nám to přece jen podařilo! Šachový turnaj se hrál švýcarským systémem na 7.kol tempem 2x20 minut. Každé družstvo tvořili minimálně 3 hráči a uhrané body se sčítaly. Družstvu, které mělo více hráčů, se počítalo umístění prvních 3 hráčů. Počítač mě tentokrát nalosoval oba mé spoluhráče ve 2. a 3. kole. Je to samozřejmě pro družstvo nepříjemné, protože přichází o body, ale neúčastnil jsem se tohoto odborářského turnaje poprvé, proto jsem to bral sportovně. Hráči prostě v takovém turnaji s nevýhodným losem musí počítat. Turnaj probíhal bez problémů a až do posledního kola jsme nezaregistrovali nic podezřelého. Při vyhlašování závěrečného kola jsem jasně zaslechl jména dvou výše nasazených hráčů, kteří se měli utkat na 1.šachovnici. Oba však byli ze stejného klubu a rozhodčí se nechal touto skutečností ovlivnit. Soupeře "rozsadil" a představte si, že počítači vůbec nic neřekl!? S velkou pravděpodobností jsme mohli mít i cennější kov, ale naše nasazená 6 (Běhunčík Josef) hrál v posledním kole na 1. šachovnici s pozdějším vítězem turnaje a Miroslav Bařinka byl na tom podobně. Že mi dají v Hronově jen tu "bramborovou" medaili, to se dalo už předpokládat.
Na závěr bych jen rád pochválil pořadatele za výbornou organizaci her.

sobota 9. června 2012

Příprava na novou sezónu 2012/2013


Po již ukončené a docela úspěšné sezóně se hráči TJ Sokol Vizovice začínají pomalu připravovat na novou soutěž družstev ZKS - východ. Uplynulá sezóna se hráčům Vizovic docela vydařila a ostudu rozhodně neudělali! Doufám, že se opět pokusíme o umístění v horní části tabulky. Po rozhodnutí Zlínka ukončit působení v Extralize bychom chtěli získat do svých řad i mezinárodního mistra Jana Sosnu. V týmu máme velmi dobré hráče. Jistě stojí za povšimnutí výkon Petra Kývaly na 7.šachovnici, který měl po 10 kole plný počet bodů. Dokonce se mě na tohoto hráče ve Zlínku vyptávali! Na obrázku je stará Sokolovna, kde se nachází naše hrací místnost (první dvě okna zleva nad vchodem se sloupy).

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...