pondělí 26. května 2014

ABBA se dá asi znovu dohromady. Na oslavu čtyřiceti let hitu Waterloo

Zpěvačka Agnetha Fältskogová v rozhovoru pro německý list Die Welt naznačila, že legendární švédská popová mašina na rok 2014 "něco chystá". Pokud ke koncertu dojde, kapela společně zahraje po více než třiceti letech.

ABBA | foto: Universal Music

Podle britského hudebního portálu NME je ve hře vzpomínkový koncert, kterým by ABBA oslavila čtyřicetileté výročí od vydání hitu Waterloo. Pro fanoušky je podstatné, že se zprávou přišla zrovna Agnetha, která o comebacku švédské čtveřice dlouhá léta nechtěla slyšet a blokovala ho. Od rozpadu kapely příliš nevystupovala na veřejnosti, protože se cítila "přehlcena slávou". Letos nicméně vydala sólovou desku a připustila možnost, že by ABBA mohla v budoucnu zahrát pro charitu.

Fotogalerie

Agnetha Fältskogová ze skupiny ABBA při lednovém přebírání ceny Fashion Legend
ABBA
ABBA
ABBA
Pokud ke koncertu skutečně dojde, bude to první společné vystoupení po více než třiceti letech. "Je to něco, nad čím uvažujeme. Plánujeme nějakým způsobem ono výročí oslavit. Teď nemůžu říct, co z těch plánů vzejde," uvedla Agnetha Fältskogová pro list Die Welt.

Naposledy se o comebacku kapely mluvilo před pěti lety. Podle zpráv ABBA také už v minulosti odmítla nabídku odjet turné, ze kterého by členové získali miliardu britských liber. Björn Ulvaeus tehdy uvedl, že by byl radši, kdyby si fanoušci kapelu pamatovali "mladou, v rozpuku, plnou energie a ctižádosti".

Zdroj: i.DNES.cz

sobota 17. května 2014

Rezavá armáda chce na Ukrajinu

Rezavá armáda chce na Ukrajinu
© Кoláž: Hlas Ruska

Praha by ráda vyslala na Ukrajinu vojáky NATO, aby zabránili údajné ruské invazi. Sama má máslo na hlavě. Česká armáda je podle Aliance v tragickém stavu.

Česká republika se může hrdě nazývat sokolíkem Severoatlantické aliance. Praha podporovala všechna Alianční dobrodružství posledních let - bombardování a rozmělnění Svazové republiky Jugoslávie, vpád do Afghánistánu a Iráku, nastolení chaosu v Libyi a Sýrii. Čeští politici vždy chtěli stát v avantgardě západního bloku. Aby se zalíbili Washingtonu a Bruselu byli dokonce schopni rozmístit na českém území - za cenu konfrontace s Ruskem - americký protiraketový deštník.

Touhu být papežštější než papež se projevuje i dnes. Ukrajina balancuje nad hraně občanské války a definitivního rozpadu státu, a Česká republika jí ještě podráží nohy. Nejenže čeští politici agilně podporují vládu, která zčista jasna vznikla po únorovém převratu, dokonce podněcují vojenský blok, aby se s bodáky postavil proti Rusku.

Český prezident Miloš Zeman veřejně prohlásil, že by Severoatlantická aliance mohla na Ukrajině nasadit své síly. Měly by zabránit pokračování invaze ruských sil na západ. "V okamžiku, kdy by se Rusko rozhodlo rozšířit svoji teritoriální expanzi na východ Ukrajiny, přestává legrace, protože tím se spouští řetězová reakce. Tady bych se přimlouval nejenom pro co nejostřejší sankce Evropské unie, ale dokonce i pro vojenskou připravenost NATO například tím, že by vojska NATO vstoupila na ukrajinské území," sdělil Zeman v rozhlasovém pořadu Hovory z Lán.

Podle českého prezidenta by pokus o anexi východní části Ukrajiny znamenalo překročení červené linie a prosazoval by přísný trest pro Rusko. "Tady bych se skutečně změnil z holubice na člověka, který by volal po velmi tvrdých sankcích, protože to už by byla řetězová reakce, která by zasáhla na území svrchovaného státu ne té jeho části, která byla Chruščovem darována Ukrajině v roce 1954, ale té části, která si vydobyla samostatnost a je hodna této samostatnosti," prohlásil.

Prezidentům elán mírní předseda vlády Bohuslav Sobotka. Šéf českého vládního kabinetu se nechal slyšet, že Severoatlantická aliance by neměla riskovat válku s Ruskem kvůli Ukrajině. "Já si nemyslím, že by NATO mělo vysílat své jednotky na Ukrajinu. NATO by mělo vojensky reagovat pouze v situaci, že by byl napaden některý ze členských států NATO, popřípadě na základě rozhodnutí bezpečnostní rady Organizace spojených národů," uvedl Sobotka. Jak dodal, případný ozbrojený střet mezi Ruskem a Ukrajinou nespadá do alianční kompetence.

Sobotka možná ví, proč se brání nasazení vojáků členských států NATO proti Rusku - pokud by se mise zúčastnily české ozbrojené síly Rusové by je převálcovali raz dva. Ukazuje to alianční zpráva, kterou minulý týden přivezl do Prahy generální tajemník NATO Anders Fogh Rasmussen.

Podle českých médií není dokument skoupý na ostrá slova. Česká republika je sice dobrý spojenec, který úspěšně plní úkoly Aliance v zahraničí, ale s vlastní armádou má velké problémy.

Problém číslo jedna: obrana má díru v pokladně. Její rozpočet nejenže má daleko k slibovaným dvěma procentům HDP, ale stěží stačí na například na dostatečnou výzbroj. Investice do ozbrojených sil klesly od roku 2007 o celou čtvrtinu - z 55 na 42 miliard korun ročně.

Problém číslo dva: stav ozbrojených sil. Deset let po zavedení profesionální armády má podle tabulek sloužit 22 tisíc vojáků. Realita? Je jich méně než 20 tisíc. Podle alianční zprávy jsou nejvíce oslabené jednotky, které mají poskytovat podporu vojákům v první linii: dělostřelci, protivzdušná obrana nebo zásobovači. "Stav jednotek bojové podpory zůstává na kritické úrovni," píše NATO.

Problém číslo tři: neefektivní nákupy. Ačkoli v minulosti česká armáda s velkou pompou nakupovala v zahraničí vojenskou techniku, alianční experti neskrývají skepsi k účelnosti těchto nákupů. NATO, na rozdíl od Prahy, nechválí sporné pořízení transportérů Pandur ani letounů CASA, které mají problém s přepravou kontejnerů. Organizaci nenadchlo ani nákup lehkých obrněných vozů Iveco za bezmála čtyři miliardy korun. "Česká armáda nadále potřebuje modernizovat všechny své klíčové schopnosti," vzkazuje Severoatlantická aliance.

Tristní situaci české armády potvrdil v rozhovoru pro Rádio Impuls bývalý náčelník Generálního štábu Armády ČR Jiří Šedivý. Podle jeho slov je situace opravdu vážná a české ozbrojené síly skutečně strádají. "Armáda nemá dokončené přezbrojovací programy, není dokončeno přezbrojení ručních zbraní, obrněnými transportéry, radary jsou na konci své životnosti - myslím si, že bychom mohli vyjmenovat skutečně jeden segment za druhý a vždycky bychom našli poměrně zásadní problém. Česká republika se musí rozhodnout, jak dál chce postupovat a přijmout nějaké zásadní rozhodnutí," míní Šedivý.

Zdroj: HLAS RUSKA

čtvrtek 15. května 2014

Na Ukrajině bojují stovky amerických žoldnéřů, píše německý list

Na Ukrajině působí na straně prozatímní vlády kolem 400 amerických žoldnéřů. Napsal to v neděli na svém webu německý nedělník Bild am Sonntag s odvoláním na zpravodajské zdroje z úřadu německé kancléřky.

Ukrajinský transportér BMP u Mariupole
Ukrajinský transportér BMP u Mariupole

neděle 11. května 2014, 11:59 - Berlín

Podle informací týdeníku jde o elitní vojáky americké firmy Academi. Údajně už byli také nasazeni proti proruským silám v okolí města Slavjansk na východě Ukrajiny.

Kdo tyto žoldnéře najal, není jasné. Spolková zpravodajská služba (BND) nicméně o jejich nasazení na Ukrajině prý informovala už 29. dubna.

Zprávy o účasti zahraničních námezdních vojáků na straně ukrajinských vládních sil se v posledních týdnech objevují stále častěji. Academi, která byla dříve známa jako Blackwater a působila například v Iráku a Afghánistánu, ale svou účast už v polovině března popřela.

Agentura DPA ke zprávě nedělníku Bild am Sonntag poznamenala, že BND získala informace o nasazení žoldnéřů firmy Academi od amerických tajných služeb.

Zdroj: Novinky.cz

středa 7. května 2014

Jsme připravení na indigové děti? Budou se ptát a budou mít pravdu!

K napsání tohoto článku mne inspirovalo opět jedno krásné video, kde na otázky jednoho reportéra ohledně univerza, vesmíru a existenci lidstva odpovídá !9ti letý kluk!. Jsem přesvědčený, že to není fake a že ten kluk odpovídá naprosto spontánně a vše jde z něho, nic neskrývá a nevymýšlí si. O indigových dětech jsem studoval poměrně dlouhý čas všechno co šlo. Opět i tady bohužel neexistuje nějaký ucelený materiál, kterým by se šlo řídit. Velkou úlohu hrají rodiče, před které je porodem tohoto dítěte postaven poměrně velký i těžký úkol a to: NEZABÍT V NĚM ONO POSELSTVÍ, SE KTERÝM SEM PŘISLO a dál ho rozvíjet tak, aby skutečně i toto dítě poznalo samo sebe a své nitro. Indigové děti jsou jednou z našich obrovských šancí vzestupu do vyšší světelné reality 5D a rovněž našimi skutečnými průvodci.

Opět po startu VIDEA doporučuji si ihned zapnout CZ titulky k tomuto videu (klik dole na 2. ikonu zleva - české titulky a 1x kliknete do videa a menu zmizí.



Kdo jsou indigové děti ? S velkým smutkem čtu to, co o nich je napsáno na wikipedii. Podotýkám, že jsem na wikipedii zavítal až dnes, až po několika letech studia skutečné tvůrčí obrazotvornosti těchto malých úžasných lidských bytostí. Tyto bytosti si s sebou do naší reality přinášejí obrovský dar, nám všem přinášejí obrovský dar. Tímto darem je možnost ve velmi krátké době po narození zjistit a uvědomit si mnohé krásné principy, kterými jsme byli jako lidstvo vytvořeni a těmito nám pomoci sami sebe a i jiné pochopit.

Mají k tomu ty nejlepší předpoklady. Mají velmi přesné a také jednoduché vyjadřovací schopnosti. Dokáží vystihovat pravou a skutečnou povahu a smysl věcí, umí krásně komunikovat na jakékoliv úrovni jak s vysokoškolsky studovaným člověkem, tak i s člověkem, který třeba získal jen základní vzdělání. Jsou jakýmisi "mudrci" v dětské podobě. Nedá se říci, že by si prosazovali svou. Mluví úplně přirozeně, spontánně, dokáží pochválit a málokdy cokoliv haní.

Indigové děti se většinou rodí s přesným plánem pro naši realitu. Jsou to rovněž takoví, jak když "avatáři". Posloucháte je a jen žasnete. Srdečnost a upřímnost, kterou oplývají už od mala, zároveň přesnost ve vyjadřování a žádný postranní úmysl by jim mohl závidět jakýkoliv člověk, který se zabývá a i živí mezilidskou komunikací a prací s lidmi.

Indigové děti se rodí nyní do naší reality velmi často. Největší boom byl v letech 1960 a porody těchto výjimečných dětí přetrvávají a kulminují dodnes. Indigové děti mají mnoho společných znaků a poměrně rychle poznáte bezpečně, že jste se stali rodiči tohoto krásného stvoření.
Hlavní znaky jsou:

/toto jsem posbíral opět jako střípky z nejrůznějších pramenů, diskuzí a dopisů/

1. Přirozený cit a takt pro situaci už od mala

2. Jasné a konkrétní vyjadřovací schopnosti

3. Znalosti věcí, se kterými se ještě nemohli potkat

4. Dokonalý systém empatie už od mala

5. Kvalitní systém lidských hodnot už od mala

6. Touha pomáhat kdekoliv a komukoliv

7. Často sami navrhují nevídaně jednoduchá řešení, kdy již my dospělí si nevíme rady

8. Silně rozvinutá intuice

(seznam těchto vlastností je opravdu nesmírně široký a tak ho omezím jen na těchto 8 základních)

Oproti tomu se však u těchto dětí může rozvinout, většinou na základě našeho méně citlivého přístupu, i celá řada "nectností", opět jich tady uvedu pár:

1. Pokud nemají nastaveny velmi citlivě ale jasně pravidla a mantinely tak obrovská hyperaktivita, která může přerůst až do kolapsů našich, ale i jejich

2. Nepřijímání autority, pokud v nich vlastním přístupem toto zabetonujeme

3. Často si připadají nedostatečné, nepochopené a jiné

4. Nepřijímají systém TREST - ODMĚNA, prakticky se nedají potrestat. Motivací pro ně je odměna, nikdy výhružka nebo trest.

5. Velká citlivost na potravu, malá potřeba spánku

6. Samotářství - toto jsem opět vysledoval, že je značná část na nás dospělých toto ovlivnit

7. Pocity bezmoci, deprese, někdy až beznaděje

8. Velká citlivost na okolní dění a sklony k plačtivosti - tady jsem vysledoval, že je potřebná obrovská trpělivost a především velmi citlivá komunikace a vysvětlování všeho až kolikrát do nejmenších detailů.

(seznam by mohl rovněž pokračovat dalšími "nectnostmi", pokud se vůbec takto dají označit "charakterové vlastnosti" teprve dítěte)

Určitě Vás také napadne, proč zrovna indigové děti. Je to barvou aury (éterického obalu těla), kterou každé takové dítě oplývá. Indigová barva neboli inkoustová modř.

Každopádně jsou to poslové nové éry univerza a předzvěst 5D světelné reality. Co se týše výchovy neexistuje žádný jednoznačný návod jak to udělat tak, aby z těchto dětí mohly vzejít dospělé a moudré bytosti. Je potřeba nekonečná trpělivost, což je samozřejmě nutné i při výchově jiných dětí, ale tady to platí skutečně 100x násobně. Je v nich ukryté obrovské, řekl bych až "nadstandardní" moudro a mohou nám pomoci z řešením nejedné záležitosti.

Myslím si, že hlavní je v nich ono "vědění" nezabít. Vím, asi bude velmi náročné přijmout od 6 - 7 - 8 - 9ti letého dítěte jeho názor, který bude v tu chvíli správný (Vy to budete skutečně bytostně cítit) a ovládnout se a dát mu za pravdu než ho zkritizovat. Přece MY jsme rodiče a tedy nás budeš poslouchat.. Toto bohužel u indigových dětí nefunguje.

Mi je 39 let. Mám nyní 1 syna, je mu 9 let, ale nejsme spolu. Vím, že určitě indigovým dítětem není (tedy zatím) a také nevím, zda bychom ho plně zvládli, mého syna však velmi miluji a pokud bude šance (jakože se rozhodně ještě množit chci :-)) ), pokud se mi podaří najít druhou polovinu mého srdce a budeme si to oba moc a moc přát, rád bych se znovu sklonil před oběma dětmi a přijal je opět i jako své učitele. Je v nich naše budoucnost (děti, ať už jsou jacíkoliv - PROSTĚ VÍ) a ať už jsou a nebo nejsou indigoví, vždy se jako dospělí máme od nich co učit.

Proto posílám poselství všem dětem, nejen indigovým. DĚTI - JSME SI NAVZÁJEM UČITELI I ŽÁKY... Mějte s námi milé děti prosím trpělivost. Jsme omylní a někdy jednáme velmi impulzivně, vlastně se jednat, s vámi dětmi, všichni stále učíme. Slibuji vám, že budu více naslouchat vašim názorům, že vždycky najdu ono, ikdyž už to bude "přes hranu", kus trpělivosti, než jakkoliv zasáhnu, slibuji, že se budu zajímat o váš pohled na věc a vidět věci, svět i vašima očima :-)

=

Máte někdo s indigovými dětmi nějakou osobní zkušenost ?

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...