neděle 20. září 2009

Úsměv a dobrá nálada

Spokojený úsměv prý symbolizuje úspěch více než drahé šperky či auto. Mnozí z nás však v dnešní době nemají mnoho důvodů k radosti. Zaujal mne blog Mudr. Karla Nešpora, který se specializuje mimo jiné i na tvorbu dobré nálady. Vybral jsem pár ukázek velkého mistra tohoto oboru! Škoda jen, že hlemýždí smích je narušen dotazem.



Posílání radosti vstoje



Jistě stojí za povšimnutí, proč je housenka tak šťastná. Vyhýbá se totiž alkoholu, drogám a hazardu!

sobota 12. září 2009

5.ročník sportovních her ECHO

Ve dnech 4.-6. 9. 2009 se konal v Lovosicích již 5. ročník sportovních her, které pořádá každým rokem Odborový svaz ECHO. V minulém roce se sportovní hry konaly v Otrokovicích. Je to vždy velká nejen sportovní, ale i společenská událost. Do Lovosic odjel z Otrokovic v pátek ráno 4.9. plný autobus nadšených a veselých sportovců a mezi nimi i tři šachisté. Po příjezdu jsme se ubytovali na třílůžkovém pokoji a odjeli na večeři do restaurace místního závodu. Večer se již musel zabavit každý sám podle vlastního uvážení. Nic jsme velice nevymýšleli a šli na pivo. Navštívili jsme místní restauraci U kašpara, kde bylo sice díky invazi sportovců brzy plno, ale mladá a svižná obsluha uspokojila naprosto všechny hosty. Pilo se zde úplně všechno! Vyzkoušeli jsme i tajemnou chuť piva Master.
V sobotu ráno v 06,30 vstáváme a v 07,15 se nám podaří odjed na snídani. Šachisté mají oproti jiným sportovcům velkou výhodu. Nemusíme již dále nikam cestovat, protože hrací sál i občerstvení je na stejném patře jako jídelna. Turnaje se nakonec účastní 30 hráčů a body tří nejlepších se sčítají do soutěže družstev. Hraje se na 7. kol, 2 x 20 minut na partii. Mými spoluhráči jsou Miroslav Bařinka a Josef Vičánek. Druhý jmenovaný nemá sice žádné Elo, ale dokáže pěkně potrápit i ligového hráče. Josef nikdy nehrál vážné partie na Elo, protože jej prostě nebaví sedět dlouhé hodiny za šachovnicí. V prvním kole hraji s nasazenou 19 a jen remizuji. Bojoval jsem však nejen se soupeřem, ale také s pomalu ustupující kocovinou. Rozhodl jsem se to vyřešit velkým rumem a druhou partii již hraji podstatně lépe. K dalším partiím pak přistupuji vždy s půllitrem piva. Zatímco jsem soupeři evidentně podceňován, hraji asi své nejlepší partie tohoto měsíce. Miroslav a Josef také žádnou ostudu neudělali, a tak šachisté do továrny přivezli z Lovosic 2 diplomy.
Elo u hráčů je z minulého roku.

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...