sobota 27. listopadu 2010

Paranormální jevy

Bavili jsme se v práci u oběda o filmu Paranormal activity. Film vydělal miliony dolarů a náklady byly jen minimální.
Není nic hrůzostrašnějšího, než když se člověk doma necítí bezpečně... Mladý pár, který se přestěhuje do nového domu, zažívá útoky a teror čehosi nevysvětlitelného. Hrůzné zážitky přicházejí každou noc a jejich intenzita se stupňuje...
Trailer k filmu jsem posílal několika lidem ve čtvrtek večer a v pátek ráno vstávám v 04,35 do práce. Chvíli jsem se protahoval u postele a pak šel do koupelny se oholit. Když jsem vyšel z koupelny a podíval se v kuchyni na hodiny, nevěřil jsem vlastním očím! Hodiny ukazovaly 05,20 a já do továrny přišel pozdě. Kdo viděl film Paranormal activity, tomu nemusím určitě nic vysvětlovat. Přitom jsem viděl z filmu jen pár scén. Trailer k filmu, který jsem odesílal je zde.

U nás v domě si sousedka také stěžovala na rámus a divné zvuky. Nakonec vše doma vysvětila svěcenou vodou a má zatím klid. V místě kde je postaven náš dům byl v minulosti údajně hřbitov.

Já například v té době ležel ráno v posteli a ještě v polospánku slyším kroky jak jde někdo u nás chodbou na záchod. Ležel jsem a stále neslyšel jít nikoho zpátky. Když jsem pak nakouknul do ložnice, všichni spokojeně spali.
Našel jsem pár zajímavých záběrů jednoho uživatele YouTube, ve kterých se objevuje záhadná postava a dějí se velmi zajímavé věci. Postavu jsem vyfotil a označil červeně. Je k spatření ve videu č.1.
Má někdo podobné zážitky?     
Postava

Zde jsou další videa, ve kterých se záhadná postava objevuje. V jednom z nich byl dokonce kameraman pokousán. Lekl jsem se jak ve filmu Čelisti, když z vraku lodi vypluje mrtvola.

pondělí 15. listopadu 2010

Další soutěž nejen pro zlínské hráče!

Včera 14.11. 2010 před zahájením dalšího kola Okresního přeboru jsem byl seznámen s následující pozicí. Tento diagram je z knihy  Chess Tactics 1. díl (autor I. Shmirin). Soutěžní úkol č.154 je na téma Piece catching, což znamená zisk figury. Na tahu je bílý a měl by získat nejen figuru, ale i partii! Přiznám se však, že mé Elo mi nedovolilo řešení najít! Najde snad někdo cestu k výhře?zisk figury
V pozici diagramu č.154 údajně bílý na tahu vyhraje po zisku figury. Úspěšní řešitelé zde budou uveřejněni!

pondělí 8. listopadu 2010

Německo ovládlo minišach!

Silverball
Už delší čas německý hráč MEIKEL zabírá všechny místa na žebříčku jak mezinárodním, tak i v "Síni slávy"! Stále však neodhalil tajemství, které by mu umožnilo přiblížit se k hranici 2 000 000 bodů. Taky jsem nemohl v roce 2004 zpočátku přijít na to, jak je možné, že hráč v Las Vegas nahrál přes 1 400 000 bodů. Předpokládal jsem, že MEIKEL toto tajemství již dávno odhalí, ale doposud tomu tak není. Přiznám se, že mám docela obavy, jestli by můj rekord nepadl. Německý hráč totiž nahrál již přes 1 280 000 bodů. Tolik jsem tehdy (r. 2004) nenahrál ani já. Je docela možné, že některé levely prochází ještě úspěšněji. Jestli se mu však nepodaří odhalit tajemství, jak překonat hranici 1 500 000 bodů, s minišachem zřejmě brzy skončí, podobně jako mnoho jiných hráčů v minulosti. Více informací zde, dále CZECHREP, strategy a chess.      
Germany

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...