pátek 27. června 2008

Velmistři na Infinia Chess

Velmi rád hrávám poslední dobou šachy na Infinia Chess. Pod nickem SHX153 však nejsem k nalezení . Hrával jsem dříve také na www.seznam.cz, ale již je zde úplně nové prostředí a hra je poměrně zdlouhavá. Pamatuji časy, kdy na seznamu používali mnozí hráči běžně šachové programy. Velmi těžkou koncovku mohly bezchybně sehrát v krátkém časovém rozmezí jen počítače! Bylo někdy zajímavé pozorovat jak dokonale a úžasně ty stroje hrají!
Hráč Almighty však není žádný podvodník, ale skutečný velmistr, jehož Elo přesáhlo dokonce hranici 2900(!) bodů. Partie velmistrů vždy přitahují velký počet přihlížejících. To zde platí vždy. Čím vyšší Elo hráči mají, tím větší je zájem diváků. Pozoroval jsem hru a byla čistá. Kdo je tajemný Almighty jsem však podle stylu zatím nepoznal.
Chceš si zahrát také na Infinia Chess? Stačí se jen zaregistrovat! Určitě si pak spolu zahrajem. Hraji výhradně na 5 minut bez bonifikace, abych se pokud možno vyhnul podvodníkům. I tak mám ale někdy pochybnosti. Jsem už zkrátka hrou na www.seznam.cz "poznamenaný". Stalo se mi hlavně v zahájení, že hra "nějak vázla"! Když si totiž někdo v partii na 10 až 15 minut otevře v druhém okně např. Fritze10, o vítězi nemůže být pochyb! Neznám totiž hráče, který by se mohl za těchto podmínek odvázanému Fritzovi rovnat. Snad jen Almighty!
Nedoporučuji zde popsané praktiky v žádném případě napodobovat!! Pamatuj na zákon karmy!
Vše co vyšleme svými myšlenkami, slovy, emocemi nebo činy, se nám vrátí dříve nebo později do puntíku zpátky.
Na Infinia Chess hrají i jiní světový velmistři. Jejich hru jsem však zatím na vlastní oči neviděl.

sobota 14. června 2008

Filmtip dne

Dnes na ČT1 v 21,10 premiéra filmu Nelítostný souboj (nenech si ujít)!
Neil McCauley (Robert de Niro) dělá to, co umí nejlépe. Živí se jako profesionální lupič.
Společně se svou bandou ukradl dluhopisy peněžního magnáta Rogera van Zanta (William Fichtner).
Akce však nedopadla zrovna nejlépe, protože jeden ze členů bandy, "Had" (Kevin Gage) jednal zkratově a postřílel celou posádku obrněného vozu. Když chtěl McCauley posléze "Hada" oddělat, tak mu utekl a zmizel. Po stopách celé bandy se vydává detektiv Vincent Hanna (Al Pacino).
Hanna podobně jako McCauley taky dělá to co umí nejlépe, ale je na opačné straně zákona.
Při rozhodování zda budu sledovat fotbal, hrát šachy, nebo dám přednost filmu, jsem potřeboval jen několik vteřin.
Hlavní akční scéna.

sobota 7. června 2008

ME 2008

Na největším švýcarském stadiónu pro 42 500 diváků bude dnes zahájen šampionát, na němž budou čeští fotbalisté obhajovat bronz z posledního mistrovství Evropy v Portugalsku. Svěřenci kouče Brücknera nepatří mezi největší favority, mnozí jim ale přisuzují roli možného černého koně turnaje. Švýcaři českou reprezentaci porazili naposledy v roce 1994, od té doby na vítězství čekají.

Rozhodující zápas o postup do čtvrtfinále.


Švýcarsko však v těchto dnech nežije jen fotbalem, ale kupodivu také minišachem!
V Basileji se již několik dnů snaží nejlepší hráči odhalit tajemství bodového zisku přesahující hranici 1 900 000. Více informací zde (dále strategy a chess).
Zde je základní pozice. Hraji zásadně bílými. V případě remízy hra pokračuje další úrovní, ale za mat se započítává 30 000 bodů. Rošádu lze také provést, ale ještě jsem ji nepoužil. Ušetřený čas se pak přepočítá na body a přičte. Více jsem uvedl již v komentáři.

úterý 3. června 2008

Směj se a jsi všech, plač a zůstaneš sám!

Je všeobecně známo, že smích uzdravuje.
Každý se směje něčemu jinému. U někoho vyvolá záchvat smíchu, když šéf uklouzne na slupce od banánu, jiný k tomu potřebuje výhru v loterii. Lidé se smějí, když jsou nervózní, ale také když je někdo lechtá. Depresivní lidé se údajně nesmějí nikdy. Ženy se smějí častěji než muži a děti mnohokrát více než dospělí. Podle průzkumů se předškolní děti smějí asi 400krát za den.
Už starověký lékař Hippokrates prohlašoval, že "zlostná mysl křečovitě svírá srdce, veselá je nechává svobodněji tepat."

Pygmejové se smějí tak dlouho, dokud se jim nepodlomí kolena a nespadnou na zem. Němci se prý smějí daleko méně než Američané. Proč, to nikdo neví. Také severské národy se údajně smějí méně než lidé z jihu planety. Psycholog Eckman a neurolog Davidson při svých výzkumech zjistili, že při simulovaném úsměvu a smíchu nebyly změny proudů v mozku sledovaných osob o nic menší než při smíchu spontánním. Pokud se tedy postavíte před zrcadlo a budete se vesele usmívat nebo se smát, budete se cítit lépe, uvolníte se a zřejmě posílíte obranné schopnosti organizmu, stejně jako kdybyste se smáli spontánně.
Smích a úsměv jsou brána a dveře, jimiž se může do člověka dostat mnoho dobrého.
Skutečnost, že člověk nemá nad smíchem vědomou kontrolu, svědčí o tom, že máme smích zřejmě zakódován už v genech!
Dále se praví:
Smích je nejlepší lékař.
Lepší je být k smíchu než k ničemu.
Štěstí se nastěhuje do domu, z jehož oken zní smích.
Úsměv napovídá, že srdce je doma a smích ten prý přímo tahá hřebíky z rakve.
Čas strávený smíchem, je čas strávený s bohy.
Žiješ - tak se nezapomeň smát.

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...