sobota 21. ledna 2017

Změníš-li své smýšlení a z toho se rodící přesvědčení, tvořící osobní program, změníš tím nejen svou osobní, ale i kolektivní realitu. Návod jak se stát šťastným člověkem a přitom vytvářet Ráj na Zemi

Než začnete číst níže uvedené texty, bude dobré si nejdříve poslechnout celé video s názvem: * Kvantová fyzika - Vítejte v Matrixu! Vesmír Vědomí Myšlenka Hmota Realita Matrix! (CZ titulky) Uvedeno ZDE a video s názvem: * Tajomstvo hmoty Uvedeno ZDE. Název celé verze předešlého videa je: * Podstata světa , kvantové myšlení, realita nebo MATRIX? Uvedeno ZDE. Video s názvem: * Esoterická agenda (CZ titulky), které je uvedeno ZDE, je též výborné. Taltéž bude velice dobré si nejdříve přečíst článek: * Vesmír kolem nás je prý jen gigantický hologram (vědci prý získali důkaz) Uvedeno ZDE. Až si tato videa poslechnete a přečtete si k tomu alespoň některé z uvedených článků a až si uvědomíte, že jsme především vědomí, čili živé tvořivé světlo obsahující nejrůznější frekvence, tak zjistíte nejen princip toho, jak to vlastně bylo s tím vejcem a slepicí, ale i např. na jakém principu funguje teleportace, převtělování, trans-mutace a mnohé jiné zdánlivé nemožnosti a zázraky.Související články: * Z čeho a jakým způsobem jsou stvořeny veškeré vně projevené světy, čili veškerá tzv. hmota prostor a čas v něm plynoucí Uvedeno ZDE. * Aktivace portálu vaší šišinky mozkové (epifýzy) Uvedeno ZDE.


Mnozí lidé již taktéž přicházejí na to, že nejen okolní svět, ale celý vesmír je tvořen z jednotlivých po sobě následujících statických světelných holografických obrázků (před-stvořených mentálními představami), které nesčíslněkrát za sekundu zmizí - zhasnou a v zápětí se opět rozsvítí, čili opět se projeví navenek jako zdánlivý hmotný projev existence. Jelikož jsou změny velice rychlé, proto nelze postřehnout, že vše zdánlivě hmotné je ve své podstatě pouhý přelud, neboť veškeré částice hmotných projevů existencí jsou pouhé mentální představy aktivit tvořivého vědomí, čili mentální obrázky sestrojené z frekvencísvětla, které se snížením frekvence promítají z vnitřních, mentálních, čili frekvenčních světů a jejich realit navenek. Tyto mentální obrázky sestrojené z frekvenční světla se sice na mikrosekundu zobrazují vně ve formě částice (které považujeme za hmotu, prostor a čas v něm plynoucí), ale v zápětí opět mizí. Ve skutečnosti trvalá existence hmoty jako takové vlastně vůbec neexistuje, neboť veškeré částice biliónkrát za sekundu zmizí- zhasnou a v zápětí se opět objeví - rozsvítí, což vytváří zdání existence pevné hmoty, přičemž jednotlivé změny ve tvaru zobrazení vytváří dojem pohybu, což vytváří zdání plynoucího času a změn prostoru. Jelikož se ale každá jednotlivá vně projevená forma vždy řídí, chová a zobrazuje dle svého vnitřního osobního či vloženého programu, proto lze hmotný projev existencepřeprogramováním kdykoliv jakkoliv upravit nebo zcela přetvořit a změnit. U tzv. neživých věcí se hmotné projevy existencí řídí vloženým programem (určujícím jak se má hmota navenek projevit) a u tzv. živých "věcí" - bytostí se hmotný projev existencí řídí, chová a zobrazuje dle osobního přesvědčení, které v bytosti vytváří specifický osobní program obsahující specifickou frekvenci. Pokud se ale změní vnitřní osobní přesvědčení, tzn. program podle kterého se vně projevená hmota řídí, chová a zobrazuje, tak se tím mění nejen specifická frekvence předmětu či bytosti, ale i schopnost provádět všemožné změny nejen vnitřního, ale i vnějšího projevu existence. Úzce související články: * Z čeho a jakým způsobem jsou tvořeny veškeré hmotné projevy existencí, aneb jak si stvořit překrásný svět, ve kterém je pro všechny zúčastněné radost pobývat a žít je uvedeno ZDE. * Pochopení principu tvoření veškeré tzv. hmoty, prostoru a událostí tvořících zdání plynoucího času vám umožní stát se vědomým tvůrcem svého světa i jeho realit a pánem svého osudu. UvedenoZDE. * Animace znázorňující jak Jin a Jang společně vytváří časo-prostorový hologram, čili elektromagnetickou síť na které se zobrazuje iluze existence pevné hmoty, prostoru a času v něm plynoucím Uvedeno ZDE.


Čili všechny jednotlivé světy a jejich reality, ať se jedná o ty hrůzostrašné či naopak o ty překrásné, jsou ve své podstatě jen pouhé jednotlivé, mentálními pochody před-stvořené mentální obrázky (kterých je tolik kolik je mentálních představ), které snížením frekvence na momentík krystalizují do hmotného projevu existence. Z těchto jednotlivých, bytostmi vybraných mentálních obrázků si pak každá jednotlivá bytosti sestavuje nějaký jejich sled, což vytváří iluzi pohybu a času v něm plynoucím. Každá bytost si z předstvořených obrázků ovšem vybírá jen takové obrázky a sestavuje si z nich takový sled - děj, který odpovídá jejímu osobnímu přesvědčení, tzn. že každá bytost si vybírá jen ty obrázky, se kterými frekvenčně souzní. No a jelikož jsou některá jejich přesvědčení podobná či dokonce totožná, tak dochází k tomu, že se stejnorodé představy (které se ve hmotné realitě zobrazují holograficky) vzájemně prolínají a tím vytváří společný časo-prostor, nebo-li společný hologram, ve které se nachází všichni ti, kteří mají stejné či podobné představy, myšlenky a z nich se rodící přesvědčení. Každou změnou osobního přesvědčení se ale bytost ocitá v jiné, paralelní realitě, neboť každá bytost je schopna se dostat do takového světa a udržet v takové realitě se kterou se nějakým způsobem energeticky propojí a s čím svými vnitřními osobními frekvencemi souzní. Úzce související články: * Existuje tolik světů a jejich realit, kolik je mentálních představ, stačí si z nich jen vybrat. Uvedeno ZDE. * Co je to akáša? (doporučuji všem, kteří se chtějí stát vědomými tvůrci svého života, světa a osudu) UvedenoZDE. * Hra na pohybující se obrázky v lineárním čase, považované za hmotu - prostor a události - čas, pomalu ale jistě končí. Podrobnosti jsou uvedeny ZDE.


Z toho jasně vyplývá, že pouhou změnou osobního smýšlení, čili změnou vnitřního osobního programu, lze kdykoliv jakkoliv měnit nejen svou osobní realitu, ale i svůj vnější osobní projev existence. Takže pokud chcete změnit nejdříve svůj osobní svět, tak přestaňte věřit tomu, co si nepřejete nechcete a začněte věřit tomu, co si přejete, neboť čemu u-věříte, to se stává vaší osobní vnitřní pravdou a následně i vně projevenou realitou, která je vždy zrcadlem vašeho vnitřního osobního přesvědčení. Změna vašeho osobního přesvědčení však mění i naše kolektivní vědomí, takže to mění i všechny ostatní, ovšem většinou jen nevědomky, z podvědomé úrovně existence. Takže pokud měníte sebe, tak tím současně pomáháte postupně měnit i všechny ostatní. Berte ale na vědomí, že v tomto světě, čili ve světě s nižšími frekvencemi než jsou frekvence mentálních světů, se každá změna projevuje se zpožděním, nikoliv okamžitě jako je tomu v představách. Čím je ovšem frekvence časo-prostoru, nebo-li světa vyšší (k tomu zvyšování frekvencí změnou smýšlení jednotlivých bytostí tohoto světa již dochází), tím rychleji se veškeré naše změny smýšlení, představ a přesvědčení zobrazují i navenek, čili ve hmotném projevu existence. Zkrátka a dobře, všichni a všechno v celém Univerzu je především tvořivé vědomí, nebo-li živé tvořivé světlo, které si svou osobní a i kolektivní realitu vytváří a přetváří dle osobních a kolektivních vzájemně se ovlivňujících představ, přesvědčení a uložených programů. Každá jednotlivá relita i celé světy jdou tedy změnou představ a přesvědčení kdykoliv jakkoliv měnit a podle libosti přetvořit, neboť vše se vždy vzájemně ovlivňuje. Úzce související články: * Vyberte si úroveň svého vědomí. Uvedeno ZDE. * Nenechte se už zatahovat do negativních záležitostí vytvářejících nepříjemné pocity, neboť emoce tvoří gravitační pole, která přitahují a zhmotňují odpovídající události. Uvedeno ZDE. * Jsme především vědomí, jehož aktivita vytváří zvukovou - vibrační, nebo-li frekvenční složku světla, jež může dělat všemožné zázraky. Uvedeno ZDE.

Tohle je co se domníváme že jsme a tohle je co ve skutečnosti doopravdy jsme.

Takže pokud se chcete stát "dítkem" štěstěny, tak je třeba smýšlet tak, jak si přejete, aby vaše realita a svět vypadal, neboť co do svého mentálního projektoru zadáte, to se také chtě nechtě časem zobrazí i na vnější úrovni existence, na které se jako v zrcadle zrcadlí jen to, co je do něj mentálními pochody a představami promítáno. Uvědomte si konečně, že ve hmotě (která funguje jako zrcadlo vnitřních mentálních pochodů) se nemůže zobrazit nic, co si nedovedete představit a s čím se zároveň nedovedete svým přesvědčením (vírou v to či ono) i ztotožnit! Je to totiž jako byste chtěli od zrcadla, aby se v něm zobrazil např. lev, když do něj svými představami a přesvědčením promítáte kupř. obraz ustrašeného kotěte. Pokud ovšem nabudete bez jakýchkoliv pochyb přesvědčení o tom, že tím lvem již právě TEĎ jste, tak se jím i stanete a to nejen ve vnitřním, neprojeveném světě mentálních představ, ale i v tom vnějším, zdánlivě hmotném světě, neboť vnější projevy existencí (které fungují jako zrcadlo vnitřních představ a přesvědčení, nebo-li programů) jsou promítány na světelné holografické sítě (fungující jako projekční plátno) na kterých se zobrazují představy, které jsou aktivitami jednotlivých vědomí promítány zevnitř, z nehmotné, čili z duchovní podstaty navenek. Pokud tomu nevěříte, tak si pozorně přečtěte článek s názvem: * Bashar - Jak se zbavit jakékoliv závislosti. Uvedeno ZDE. (Tento článek by měl být pro každého povinnou četbou.) Úzce související články: * Návod jak např. přivodit déšť, nebo něco obdržet, anebo si k sobě přivolat spřízněnou duši pro vzájemné harmonické soužití UvedenoZDE. * Co vám v TAJEMSTVÍ neprozradili, aneb podrobný postup jak se stát vědomým tvůrcem a pánem svého života a osudu ZDE. * My jsme tvůrci svých světů a jejich realit, čili všeho co je - existuje. Uvedeno ZDE. * Čím rychleji pochopíte že jste především vědomí a teprve potom fyzický projev existence, tím rychleji budete moci začít dělat zdánlivě nemožné. Uvedeno ZDE.



sobota 14. ledna 2017

Lekce č.13 - analyzuje velmistr Robert Cvek

V naší 13. lekci jsem vybral ukázku ze hry velmistra Roberta Cveka, který je současně i zkušeným trenérem.

Ve videonovince z Vlčnovského kanálu You Tube rozebírá svou důležitou partii, která potěší určitě všechny milovníky Holandské obrany. Velmistr ukazuje i nepřijemný postup bílého h2-h4 v tomto zahájení, který je důležité mít na paměti. Ve videu je spousta zajímavých rad a postřehů. Co se týká psychiky, tak to je podle mého názoru jeden z nejdůležitějších faktorů, ale o tom snad někdy příště.


Jinak doporučuji denně dělat diagramy zde! Znovu jsem si obnovil za 4 dolary zlaté členství. Platnost je 1 měsíc. Mám k dispozici motor Komodo v plné palbě. Není však potřeba provádět žádnou platbu, trénink funguje i bez poplatku.

Nejsem však omezen v Theory a můžu řešit neomezeně i koncovky. Sem tam se neskutečně červenám, ale někdy se i rozpomenu. Můj osobák v Theory je 1928, ale v součastnosti nemám ani 1900. Koncovky jsou zde fakt obtížné, protože vždy je potřeba najít nejkratší cestu k matu!

Jen malá ukázka z partie Jakobsen, Ole (2372) vs Knudsen, Per (2305) ...http://chesstempo.com/chess-problems/70181
Theory rating tohoto problému je 1895,5 bodu. Právě na takových a podobných koncovkách se zde můžeš pěkně vyházet!

Hodně zdaru a dobrou hru jak v soutěžích družstev, tak i v turnajích!

sobota 7. ledna 2017

Co jsou šachy?

Co řekli o šachu legendy této hry a další zajímavé rady a tipy jak hrát a co mít na paměti! Usmívající se Anglický originál.
  • Šachy jsou pohádka tisíce a jedné chyby - Saviell Tartakower
  • Hrubé chyby jsou všude na šachovnici a čekají na to až budou udělány." - Tartakower
  • Šachy jsou nádherná milenka . - Larsen
  • Šachy jsou život - Bobby Fischer
  • Šachy jsou jako život- Boris Spassky
  • Šachy jsou všechno - umění, věda, a sport. - Karpov
  • Šachy jsou z 99 procent taktika. - Teichmann
  • Šachy jsou ve skutečnosti 99 procent počítání variant - Soltis
  • Šachy jsou duševní mučení. - Kasparov
  • Šachy jsou nemilosrdné: musíte být připraveni zabíjet lidi. - Nigel Short
  • Šachy jsou moře ve kterém moucha může pít a slon plavat. - Indické přísloví
  • Šachy jsou záhadné jako žena - Purdy

Úvahy
  • Šachy, jako láska a jako hudba, má moc činit lidi šťastnými. - Tarrasch
  • Nemůžeš hrát šachy pokud máš laskavé srdce. - Francouzské přísloví
  • Morphy byl pravděpodobně největší genius vůbec. - Fischer
  • Každý šachový mistr byl jednou začátečník. - Chernev
  • Život je pro šachy příliš krátký. - Byron
  • Dobrý hráč má vždy štěstí. - Capablanca
  • Šachová hra se rozděluje do tří etap: první, kdy doufáte, že budete mít výhodu, druhá kdy si myslíte, že máte výhodu, a třetí… kdy víte, že prohrajete! - Tartakower
  • Když šachová hra skončí, pěšec a král jdou zpátky do stejné krabice - Irské pořekadlo připisované od Etienne Goldstein
  • Mezi šachovými mistry se kombinační a poziční hra doplňují. Kombinacemi se snaží vyvrátit falešné hodnoty a poziční hrou demonstrují pravé hodnoty. - Emanuel Lasker, Manual of Chess.
Všeobecné tipy
  • Když vidíte dobrý tah, tak počkejte a - najděte nějaký lepší. - Emanuel Lasker
  • Hrajte zahájení jako kniha, střední hru jako kouzelník, a koncovku jako stroj. - Spielmann
  • Vše na čem záleží na šachovnici jsou dobré tahy. - Bobby Fischer
  • Nevěřím na psychologii, věřím jen na dobré tahy. - Bobby Fischer
  • Pěšci jsou duší hry. - Philidor

Taktika

  • Hrubé chyby jsou všude na šachovnici a čekají na to, až budou udělány. - Tartakover
  • Žádná cena není dost velká za skalp nepřátelského krále. - Koblentz
  • Vítěz hry je hráč, který udělá předposlední chybu.. - Tartakover
  • Překvapený hráč je napůl poražený. - Přísloví
  • Šachy jsou 99 procent taktiky. - Teichmann
  • Jsou dva druhy obětí: korektní a ty moje. - Tal
  • Obranná síla svázané figury je pouze zdánlivá. - Nimcovič
  • Vazba je mocnější než meč. - Reinfeld
  • Kombinační hráč myslí dopředu; začne z dané pozice, zkouší vynucené tahy v mysli. - Emanuel Lasker
  • Odkrytý šach je hloubkové bombardovací letadlo na šachovnici. - Fine
  • Jestliže se student donutí prověřit všechny tahy, které rozbíjejí, jakkoli mohou vypadat absurdně na první pohled, je na cestě stát se mistrem taktiky. - Purdy
  • Taktik ví co dělat, když je co dělat; zatímco stratég ví co dělat když není co dělat. - Gerald Abrahams
  • Prověř tahy, které ničí! Dobré oko pro údery je daleko důležitější než znalost strategických principů. - Purdy
  • Schéma hry je hráno na pozičních linkách; rozhodování o nich je zpravidla prováděno kombinacemi. - Reti
  • V dokonalé šachové kombinaci, jako v prvotřídní krátké povídce, celá zápletka a protihra by měla vést až do překvapujícího finále, zájem se nesmí zmenšit až do toho pravého okamžiku. - Yates a Winter
  • Důkladné porozumění typickým matovým pokračováním činí většinu komplikovaných obětních kombinací nejen snadné, ale téměř samozřejmé. - Tarrasch
  • Je vždy lepší obětovat soupeřovy figury. - Tartakover
Střední hra
  • Střední hra jsou vlastní šachy; šachy se všemi svými možnostmi, útoky, obranami, oběťmi, atd. - Znosko-Borovsky
  • Před koncovkou stvořili bohové střední hru. - Tarrasch
Koncovka
  • Každý pěšec je potenciální dáma. - Mason
  • Volný pěšec je zločinec, který by měl být držel pod zámkem. Mírné prostředky jako je policejní dozor nestačí. - Nimcovič
  • Volný pěšec nabývá na síle tím jak se snižuje počet figur na šachovnici. - Capablanca
  • K jakékoli změně materiálu v pozici musí dojít matem, vzetím, nebo proměnou pěšce. - Purdy
Plánování
  • Dokonce špatný plán je lepší než vůbec žádný plán. - Mikhail Chigorin
  • Není to tah, dokonce nejlepší tah, který musíte hledat, ale realizovatelný plán. - Znosko-Borovsky

Analýza

  • Metodické myšlení je v šachu užitečnější než inspirace a nápady. - Purdy
  • Šachy jsou umění analýzy. - Botvinnik
  • Šachové mistrovství v podstatě spočívá v přesné analýze šachových pozic. - Botvinnik
  • Polovina variant, které se počítají v turnajové hře se ukazuje být zcela nadbytečná. Bohužel nikdo neví dopředu která polovina to je. - Jan Timman



https://www.youtube.com/watch?v=yYiFBAgP4D4

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...