sobota 14. ledna 2017

Lekce č.13 - analyzuje velmistr Robert Cvek

V naší 13. lekci jsem vybral ukázku ze hry velmistra Roberta Cveka, který je současně i zkušeným trenérem.

Ve videonovince z Vlčnovského kanálu You Tube rozebírá svou důležitou partii, která potěší určitě všechny milovníky Holandské obrany. Velmistr ukazuje i nepřijemný postup bílého h2-h4 v tomto zahájení, který je důležité mít na paměti. Ve videu je spousta zajímavých rad a postřehů. Co se týká psychiky, tak to je podle mého názoru jeden z nejdůležitějších faktorů, ale o tom snad někdy příště.


Jinak doporučuji denně dělat diagramy zde! Znovu jsem si obnovil za 4 dolary zlaté členství. Platnost je 1 měsíc. Mám k dispozici motor Komodo v plné palbě. Není však potřeba provádět žádnou platbu, trénink funguje i bez poplatku.

Nejsem však omezen v Theory a můžu řešit neomezeně i koncovky. Sem tam se neskutečně červenám, ale někdy se i rozpomenu. Můj osobák v Theory je 1928, ale v součastnosti nemám ani 1900. Koncovky jsou zde fakt obtížné, protože vždy je potřeba najít nejkratší cestu k matu!

Jen malá ukázka z partie Jakobsen, Ole (2372) vs Knudsen, Per (2305) ...http://chesstempo.com/chess-problems/70181
Theory rating tohoto problému je 1895,5 bodu. Právě na takových a podobných koncovkách se zde můžeš pěkně vyházet!

Hodně zdaru a dobrou hru jak v soutěžích družstev, tak i v turnajích!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...