úterý 29. října 2019

Vstup do soutěže Malenovicím nevyšel

V 1 kole ZKP jsme nastoupili oslabeni o 2 hráče ze základní sestavy a soupeř navíc klidně nominoval na zápas 3 žáky. Bohužel nemohl pro nemoc nastoupit ani náš kapitán. I přes skutečnost, že byl soupeř papírově o hodně slabší jsme zápas prohráli 3,5:4,5. Hráči Malenovic bojovali, škoda jen že se nevyužilo nabízených výhod v určitých partiích. S mou hrou jsem byl v úvodu soutěže spokojen. Rybka 3 mi doma řekla, že to byla jedna z mých nejlepších partií za posledních několik let, kéž bych ten výkon ještě někdy zopakoval.

Hrajeme tempem 1hod + 30 minut na 40 tahů + bonus 30 vteřin za každý provedený tah. Pak se kazdému hráči přidá 30 minut+ 30 vteřin za tah a musí s časem hospodařit jak nejlépe umí, protože je to poslední přidání. Partie se samozřejmě musí zapisovat přes kopírák na partiář až do úplného konce. Jevem velmi častým v závěru bývá, že hráči hrají v permanentní časové tísni, kdy mají na hodinách jen pár desítek vteřin. Přitom se musíš v pozici hlavně neustále orientovat, zapisovat tahy na formulář a ještě periferně sledovat čas na hodinách, to nechceš.

Zde je jediná dochovaná fotografie z tohoto zápasu, na které IM Milan Babula hrající bílými potvrdil své mistrovství a letité zkušenosti. I přes upozornění kapitána, že už to může dát za remízu v klidu pokračuje ve hře. Jeho výkon přesně za výše uvedených okolností byl ohodnocen 1. Foceno 20.10.2019 fotoaparátem podporovaným umělou inteligencí. Mezinárodní mistr Milan Babula na tahu má v tuto chvíli na své rozhodnutí 34 vteřin. Jeho soupeři se zastavil čas na 23 vteřinách. Partii rozhodl postup věžového pěšce na a6, měl v torně maršálskou hůl.


Partie jejíž průběh byl zahalen "rouškou tajemství" se zkoumá. Na fotografii je zachycena pozice jenž vznikla podle mého názoru po 46. tahu černého.

Tak se měj a dobrou hru přeji všem!

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...