sobota 7. července 2012

Online Aréna ŠSČR

V současné době hraji šachy mimo jiné i v Online aréně, oficiální herně Šachového svazu České republiky. Hraji zde jako host a prostředí je opravdu příjemné. Na playchess.com mě vždy po nějakém čase vyhodili z hlavního hracího sálu, ale zde mě nechávají hrát. Zpočátku mě děsil čas, který zobrazuje odpočet v desetinách vteřin. Na playchess.com se totiž zobrazují desetiny až když hráči zbývá posledních 10 vteřin. Hráčům kteří hrají šachy třeba na www.seznam.cz, bych Online arénu rozhodně doporučil. Mají zde takový chytrý program, který stejně tak jako na playchess.com odhaluje podvodníky. Pamatuji se, že mě v aréně dojebal hráč s nickem Sergej. Po nějakém čase vidím, že na veřejném chatu pšou, že hráči Sergej byl zablokován účet. Tento hráč zřejmě používal při hře nějaký šachový program, stejně tak jako celá řada zde již odhalených. V aréně také dávaj velmi pěkné Elo! Na playchessu bylo Elo 2100 v nedohlednu, ale v aréně je takové Elo při pozorné hře pro mne celkem reálné.

Ještě jedna kuriozita, která se mi přihodila zrovna včera večer. Hrál jsem bleskovou partii a do mého PC udeřil blesk! Počítač se vypnul a já se musel znovu připojit, abych se mohl vrátit k právě rozehrané partii. Asi po 3 minutách jsem seděl opět u mé partie a zahrál v rychlosti tah 10.a3 s časem něco přes 1 minutu na hodinách. Na tento tah soupeř již nereagoval a prohrál překročením času. Podobné zkušenosti jsem měl i na Kurniku, když se hráči občas odhlásili a znovu "přisedli". Zde to nebylo v žádném případě z mé strany úmyslné, ale doporučuji sedět u partie až do úplného konce. Možná se hráč Michal divil, kde v Online aréně o body přišel, ale byl jsem to já, kdo jej o ně po úderu blesku nechtěně připravil.

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...