pátek 24. prosince 2010

Veselé Vánoce!

obr.





Veselé Vánoce a hodně zdraví v novém roce 2011 přeje všem zlínský problemista  SHX153

Ještě prasátko vám chce něco popřát, ale nevím jestli se někomu podaří ho vzbudit.

Tak jen do toho a hodně štěstí! 

pondělí 6. prosince 2010

Vizovice - Ústí 7,5:0,5

Hráči Vizovic včera poprvé v Krajské soutěži východ vyhráli a to zcela přesvědčivě! Vítězství mohlo být možná ještě vyšší, ale nestalo se tak!
Níže je závěrečná pozice z mé partie, kdy jsem byl již silně ovlivněn naším kapitánem, který v 58 tahu přisedl se slovy: "je to blbé, ale dej to za remizu"! Partii jsme hráli oba dva v zahájení přesně podle Rybky a já to byl, kdo začal jako první dělat slabší tahy. Notaci partie tady záměrně neuvádím, protože kdokoliv by se pak mohl na Ládíka připravit. Po -60…Sc2 jsem tedy nabídl remízu, jelikož to bylo vlastně kapitánovo přání.

Zápas začal totiž se zpožděním a aby se na to všechno zapomnělo, já to měl dát za remízu v pozici kdy už jsem konečně nestál na prohru. Musím uvést, že náš kapitán se nechal ovlivnit mým soupeřem.
Byl jsem už totálně rozhozen, protože z jedné strany do mě hučel kapitán a z druhé nehrající hráč, poukazující na to, že vzniknou různobarevní střelci. Viděl jsem 61.Sg2, ale kdybych měl u partie klid, možná bych zahlédl i -61…Sd1!... a kdoví jestli by můj soupeř našel spravné 61.Sb2.
Jinak ale mého soupeře chválím, že se držel opravdu dlouho a s přispěním mých spoluhráčů neodjížděli hráči Ústí s nulou.
partie

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...