středa 20. dubna 2011

Velmi těžký úkol!









V posledním čísle Šachového týdeníku 15/2011, který zasílá zdarma po registraci Pražská šachová společnost, jsem objevil zajímavý soutěžní úkol. Redakce dokonce vypsala odměnu tomu, kdo jako první zašle správné řešení.
Vzpomínám si, že ještě jako děcko jsem měl tuto číselnou skládačku v rukou několikrát! Prodávala se celá z plastu. Za úspěšné poskládání tohoto puzzle redakce nabízí možnost zúčastnit se simultánky proti mistru světa Viši Anandovi! Neváhal jsem proto a rychle se pustil do řešení. Úkol to však není vůbec jednoduchý!
Nejvýstižněji to dokumentuje následující obrázek!
Slunce už pomalu zapadá, pole nezorané a řešení stále v nedohlednu! I ten zajíc už nemohl přemoci svou zvědavost a přihopsal se podívat!
Vidina sehrát simultánku s mistrem světa však byla velmi silná. Desítky hodin jsem honil kostky s čísly sem a tam! Nevím kdo vedl mou ruku, ale nakonec se mi to přece jen povedlo!

sobota 9. dubna 2011

Samé dobré kuse, keré tahnú!

Ahoj, ahoj, ahoj! Po krátké odmlce zase pšu! Dostal jsem v těchto dnech zajímavou nabídku.

Dobrý den, máme vážný zájem o umístění placené textové reklamy odkazující na stránky o satelitním či kabelovém připojení v USA na Vaši webovou stránku, popř. na další, které nám nabídnete (počet není omezen; čím více, tím lépe pro obě strany) Reklama je v podobě textu (2 - 5 odkazů + krátký text) umístěné na Vaši hlavní stránku + 2-5 další podstránky. Nabízíme odměnu od 1200 Kč/rok za jednu prezentaci (platba od 100 Kč/měsíc, dle dohody i více). V případě Vašeho zájmu o reklamu dejte vědět. Obratem dostanete podrobné informace a texty reklamy, po jejichž umístění můžete začít vydělávat. Jsme otevřeni jakýmkoli Vašim návrhům; taktéž s dotazy se na nás kdykoli můžete obrátit.
Nebylo zase tak těžké přijít na to, proč mají zájem umístit reklamy odkazující na stránky o satelitním či kabelovém připojení v USA právě na moji webovou stránku. Vidíš ty dívky na obrázku? Uběhnou desítky let, a už se za nimi velice nikdo neohlédne.
Na mém blogu mám ale kuse, keré budú tahnút i příští generace a v USA to ví moc dobře!
Patří mezi ně například ser-!=33, shx59, sh#77 a mnoho dalších zde uveřejněných originálů!
Nemám to chtět v dolarech?

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...