čtvrtek 14. července 2011

Už mají mou stopu!

Celý svět ví, že se v těchto dnech snažím o vytvoření dalšího rekordu ukončeného závěrem, který v databázi WinChloe není. V současné době jsou mnozí skladatelé ze světové špičky zaneprázdněni internetovým turnajem, ale ne všichni se zúčastnili. Jména Radovan a Zoran pro mě představují vždy velké nebezpečí! Nechci proto dlouho vyčkávat a raději zde tuto úlohu s velmi neobvyklým závěrem světu představím. Podmínka sériového pomocného patu je prostá. Tahá jen černý a po sérii 41 tahů černého provede bílý jeden tah (i obouruč) a černý král se ocitne v patu! V pozici je připravena hra 1.h3-h4=, ale na tahu je černý a již svým prvním tahem tento záměr zhatí.
Úloha je zařazena do řešitelské soutěže. Test SH=41 programem Alybadix by údajně trval stovky hodin! Úspěšní řešitelé zde budou uveřejněni! Stačí uvést jen klíčové tahy!

Prvním úspěšným řešitelem se stal FIDE mistr řešení pan Josef Stašiak! Blahopřeji!

čtvrtek 7. července 2011

Závěr, který v databázi WinChloe není!

Nakonec jsem se přece jen rozhodl zde uveřejnit sériový pomocný pat zakončený velmi neobvyklým tahem 0-0-0 a navázat tak na předchozí rekordy. Je to velmi nesnadná a obtížná práce plná skrytých úskalí v podobě vedlejších řešení. Program Popeye mi zde pomohl jen částečně. Není proto vyloučeno, že tento nový rekord brzy padne.
Je to vlastně jen takové lepší schéma, které je navíc ověřené programem Alybadix. Test jenž trval 2 hodiny a 37 minut provedl pan Václav Kotěšovec.
Pokoří snad někdo jako první hranici 20-ti tahů? Raději se o to vůbec nikdo nepokoušejte! Dostatečným varováním pro každého může být zde přiložený screenshot.
Program Popeye na pozici nestačí a SH=20 by ověřoval zřejmě stovky hodin.

9.7.2011:
Skladatelé z celého světa mohli sledovat ve večerních hodinách tvorbu nového rekordu online! To byl zase jednou ukvapený nápad! V pivnici Masaro ve Zlínku vznikl snad nový rekord. Program Popeye na pozici opět nestačí.
Test provedl pan Václav Kotěšovec programem Alybadix! Děkuji za ověření!

10.7.2011:
Zde je další skvělé vylepšení!

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...