sobota 12. září 2009

5.ročník sportovních her ECHO

Ve dnech 4.-6. 9. 2009 se konal v Lovosicích již 5. ročník sportovních her, které pořádá každým rokem Odborový svaz ECHO. V minulém roce se sportovní hry konaly v Otrokovicích. Je to vždy velká nejen sportovní, ale i společenská událost. Do Lovosic odjel z Otrokovic v pátek ráno 4.9. plný autobus nadšených a veselých sportovců a mezi nimi i tři šachisté. Po příjezdu jsme se ubytovali na třílůžkovém pokoji a odjeli na večeři do restaurace místního závodu. Večer se již musel zabavit každý sám podle vlastního uvážení. Nic jsme velice nevymýšleli a šli na pivo. Navštívili jsme místní restauraci U kašpara, kde bylo sice díky invazi sportovců brzy plno, ale mladá a svižná obsluha uspokojila naprosto všechny hosty. Pilo se zde úplně všechno! Vyzkoušeli jsme i tajemnou chuť piva Master.
V sobotu ráno v 06,30 vstáváme a v 07,15 se nám podaří odjed na snídani. Šachisté mají oproti jiným sportovcům velkou výhodu. Nemusíme již dále nikam cestovat, protože hrací sál i občerstvení je na stejném patře jako jídelna. Turnaje se nakonec účastní 30 hráčů a body tří nejlepších se sčítají do soutěže družstev. Hraje se na 7. kol, 2 x 20 minut na partii. Mými spoluhráči jsou Miroslav Bařinka a Josef Vičánek. Druhý jmenovaný nemá sice žádné Elo, ale dokáže pěkně potrápit i ligového hráče. Josef nikdy nehrál vážné partie na Elo, protože jej prostě nebaví sedět dlouhé hodiny za šachovnicí. V prvním kole hraji s nasazenou 19 a jen remizuji. Bojoval jsem však nejen se soupeřem, ale také s pomalu ustupující kocovinou. Rozhodl jsem se to vyřešit velkým rumem a druhou partii již hraji podstatně lépe. K dalším partiím pak přistupuji vždy s půllitrem piva. Zatímco jsem soupeři evidentně podceňován, hraji asi své nejlepší partie tohoto měsíce. Miroslav a Josef také žádnou ostudu neudělali, a tak šachisté do továrny přivezli z Lovosic 2 diplomy.
Elo u hráčů je z minulého roku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...