sobota 12. listopadu 2016

Lekce č.5 - Skotský gambit

Velmi důležité je dobře nebo pokud možno co nejlépe rozehrát partii. Jestli již v zahájení ztratím bez jakékoliv kompenzace pěšce, může se to ukázat později jako rozhodující faktor. Pamatuji si, jak jsme ve vyučování jako začátečníci hráli šachy na průhledné fóĺii a neustále gumovali ty "poklidné italské varianty". Žádný šachový program jsme neměli, tak jsme hráli pořád to svoje. Dnes se zeptám mé Rybky a hned mi řekne co mám hrát, jen si to zapamatovat!

Našel jsem na You Tube výborné video, které jsem zařadil do naší již 5.lekce. Jestli hraješ 1.e4 e5, tak to musíš vidět!
Video pojednává o Skotském gambitu a vznikají zde varianty, které je důležité znát. Ptal jsem se Rybky co hrát na 4. Sc4 a radí mi přejít tahem -4...Jf6 do hry 2 jezdců v obraně, je to solidní pokračování jen je třeba jej znát a po 5.e5 se nebát a pokačovat tahem d5!

Video od KM Petra Koutného ukazuje hlavní varianty, ve kterých je dobré se orientovat! Mohu potvrdit, že ve Vlčnově to opravdu hrají.

https://www.youtube.com/watch?v=gK67j99RQ08

Jinak je důležité se vracet každý den i zde!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...