pondělí 16. března 2009

TJ Sokol Kvasice - ŠK RAPOS Sulimov

Šachový oddíl TJ Sokol Kvasice má nakročeno k postupu do Krajské soutěže! V 10. kole porazil doma ŠK RAPOS Sulimov a pokud vyhraje i v posledním kole, je jasným vítězem Okresního přeboru.
Hostuji zde již druhou sezonu a letos nás posílil i můj spoluhráč z Vizovic Petr Špaňhel, kterému tato soutěž opravdu svědčí.
Předkládám zajímavou pozici z mé partie, kterou jsem po nepříliš dobré oběti figury, spojené s nepřesnou hrou po zásluze prohrál. Kupodivu byla ještě šance na záchranu (viz diagram).
Poslední tah mého soupeře byl - 23...gxf5. Na poli f5 stál bílý pěšec a já se děsil pokračování - 23...Vh8. Byl jsem rád, že dáma má zase prostor a může hrát. Zahrál jsem však velmi slabé Dh5+? Výborný tah 24.Vf1! mi dával dokonce výhodu! Mé Elo mi bohužel zabránilo najít po obraně Sc8 další velmi silný tah 25.Ve1 s hrozbou Vxg7+ a výhodou bílého. Dal jsem si proto radostně šach dámou a po chvíli se vzdal. Celá soutěž zde.

Dnes mi přišla pozvánka na mezinárodní turnaj FIDE Open Staré Město 2009. Po předvedené hře v několika posledních partiích, nemůžu přece připustit, aby na mém krásném FIDE Elu soupeři parazitovali!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...