neděle 9. listopadu 2008

Vydařené 1. kolo!

Dnes jsme absolvovali úspěšně 1. kolo vysokou výhrou ve Vsetíně. Družstvo TJ MEZ Vsetín nás loni porazilo, proto jsme měli se soupeře samozřejmě respekt. K tomuto utkání se nemuseli všichni hráči vůbec dostavit. Při průjezdu Zlínkem nám totiž jedna zřejmě "sváteční řidička" nedala přednost a šofér měl plné ruce práce. Auto se štestím vměstnal mezi stojící vůz a obrubník. Chudák paní stojící zrovna na otevřené zastávce měla velmi nepříjemný zážitek. Stát tam já, tak asi do konce svého života koktám.
Nyní již k zápasu, který se nevyvíjel nijak příznivě. Náš kapitán (4.šach.) neměl dnes svůj den a jako první byl nucen svou partii vzdát. Jirka Nekvapil dal v zápětí partii za remízu v rovné pozici.
Jako třetímu v pořadí se mi podařilo konečně zaslouženě vyhrát a vyrovnat.
Zbylé partie ale nevěštily nic dobrého.
Obrat celého zápasu však odstartoval Stanislav Javora, jehož soupeř se nechtěl smířit s remízou a s kvalitou navíc dobrovolně daroval našemu hráči celý bod! Myslíš si, že to není možné? Kdepak! Podobných partií jsem sehrál v minulé sezóně hned několik. Po překvapivém zisku celé figury pak vyhrál i Jiří Vala. Petr Kývala udržel remízu v dámské koncovce, když měl na svou partii jen 3 minuty a soupeř asi o hodinu navíc. Petr Špaňhel se výborně orientoval v těžké věžové koncovce a partii dohrávanou jako blicku nakonec vyhrál, když soupeř odmítl i nabízenou remízu!
Poslední bod přidal Radomír Kozáček, který se na první šachovnici ničeho nebál!
Partii rozhodl ve svůj prospěch také v oboustrané časové tísni.

Závěrem můžu snad jen vzkázat Zdenkovi Chmelařovi: Zdenku příště dojdi na čas.
Sponzor je letos štědrý! Více informací zde.
(Zlínský kraj - soutěž východ)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...