neděle 14. srpna 2011

Zlínek v databázi WinChloe!

Snad každý skladatel zná nebo určitě slyšel o této velké databázi, která momentálně eviduje 400 692 problémů. Samozřejmě jsem byl zvědavý, kolik úloh v databázi mám, nebo přesněji, jestli tam vůbec nějakou mám. Přístup do databáze je však placený, proto jsem se obrátil přímo na správce. Pan Christian Poisson mi odpověděl, že v databázi WinChloe mám 72 záznamů. Z toho čísla se mi úplně zatočila hlava! Tolik jsem rozhodně nečekal.
Vím ale také, že úloh které byly publikovány na mém blogu v databázi WinChloe moc není. Daly by se spočítat na prstech jedné ruky. Na druhou stranu jsem ale rád, protože originály publikované zde, skladatelé nenajdou nikde jinde na světě! Mohl bych vzpomenout celou řadu, nebudu však opakovat, co bylo již dříve o těchto kusech napsáno.

Rekord s 10 kameny v sériovém braní vznikal na mém blogu živě! Není proto divu, že databázi WinChloe nemohl uniknout! Otcem této pozice je Arno Tüngler, ale pracovali jsme tehdy jako tým, proto jsou pod diagramem uvedeni 4 autoři.

Rekord s 9 kameny v sériovém patu (sd=55), na který celý svět čekal dlouhé desítky let. Přitom stačilo jen posunout pěšce z pole b7 na a7! Program Popeye nachází po mnoha letech k mé velké radosti jen 1 řešení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...