neděle 18. července 2010

Z.Sibinovič přepisuje historii!

Na veřejně přístupných stránkách http://originals.chessproblems.ca/ jsem objevil nový rekord v sériovém pomocném matu střelcem od Zorana Sibinoviče! Rekord tedy nezůstane ve Zlínku, ale už zase odcestoval a tentokrát do Srbska. Jak tento nový rekord vznikl? Autor Zoran Sibinovič použil stejný postup jako používám já. Tak dlouho prostě do pozice hleděl, až to našel! Blahopřeji k novému rekordu! Ten závěrečný postup je fascinující a i program Popeye nevěřícně kroutí hlavou! Jistě stojí za povšimnutí, že tento rekordní problém nebyl uveřejněn jako originál na Internetu.
Na to já bych teda nervy neměl!
SH#114
SH#114
Zde představuji současně nejdelší zpáteční návrat krále v sériovém pomocném matu se kterým přišel jako první Ljubomir Ugren.
Není známa žádná delší úloha! Měl jsem jednu doposud veřejně nepublikovanou verzi, ale byla o hodně kratší. Po prvních 20 tazích vznikl již ověřený SH#103 s černým králem na b5, který zde také dostal mat. Video je zde. SH#111, ve kterém je zpracován dlouhý zpáteční návrat krále je tedy rekordní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...