sobota 14. listopadu 2009

Jak Láďa utekl hrobníkovi z lopaty!

V soutěži družstev jsme již odehráli 2. kola, ale na své první vítězství v Kraji - východ stále čekáme. Nedaří se nám bohužel bodovat na zadních šachovnicích a zatím nám náleží předposlední místo v tabulce, díky většímu počtu vyhraných partií. Ani já nehraji nijak oslnivě i když mám stoprocentní bilanci. Zde je pozice z mé partie 2. kola, ve které jsem zkuhral několikrát o remízku. Můj soupeř na mé návrhy vůbec nereagoval, což však nelze považovat podle nových pravidel za nezdvořilost, ale je to prostě jedna z forem odmítnutí nabídky. Program Deep Rybka3 hodnotí pozici po tahu 19. a4, který soupeř naštěstí nezahrál +- (4.26) v můj neprospěch. Z pozice na diagramu jsem naštěstí vylezl jen bez kvality za kterou jsem měl dokonce kompenzaci pěšce. V závěru jsem využil slabší chvilky mého protivníka a získal kvalitu zpět. V partii se již naštěstí nepokračovalo, protože soupeř překročil časový limit.
V dalších kolech se budeme i nadále snažit bodovat. Byli jsme vlastně oslabeni, když nenastoupil na 1.šachovnici náš Radomír Kozáček. Pevně věřím, že se nám nakonec podaří brzy vyhrávat. V našem týmu máme velmi silné hráče. Jeden z nich dokonce v těchto dnech 2x odremizoval Fritze 8 za rovnocenných podmínek v partii na 4 minuty +2 vteřiny za provedený tah. Musím ještě podotknout, že Fritz8 byl zcela "odvázaný" a hráč nepoužíval při hře myš, ale tahy prováděl pomocí touchpadu(!). Obdivuji jeho obrovskou bojovnost, kterou nesnížily ani desitky prohraných partií. Dá se předpokládat, že jeho výkonost i nadále jen poroste.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...