sobota 8. srpna 2009

Další nové světové rekordy v online přenosu!!!

Nadešel čas, abych světu problémového šachu představil další 2 nové světové rekordy v sériovém braní. K této mimořádné události dochází maximálně jednou za dlouhé desítky let! Jen pro zajímavost uvádím, že rekordy vznikaly online za přítomnosti mnoha čtenářů. Poprosil jsem Arna, aby napsal k této skvělé práci nějaký článek klidně i v jeho mateřském jazyce. Německý skladatel Arno Tüngler se totiž ukázal jako velmi silný článek našeho týmu a nové rekordy s 12 a 15 kameny vytvořil vlastně on. Je sice pravda, že jsme jej sportovně jednou i trochu vyprovokovali , ale konečné slovo měl Arno. Musím poznamenat, že následující rekordy vznikly ještě dříve než zde uveřejněné maximum s 8 a 9 kameny. Proč je tedy publikuji až nyní? Mezitím probíhal silně obsazený internetový turnaj a já doufal, že velký mistr po ukončení turnaje bude mít čas a článek napíše, ale nakonec jsem dostal požehnání abych tak učinil sám.
Nebyl jsem ani nijak neklidný, že by nás mohl odhalit i někdo jiný ze světové špičky, což může ostatně každý posoudit sám. Na druhou stranu kdyby k této události došlo, byl by to pro náš tým určitě šok, ale já bych mohl napsat doposud asi ten nejzajímavější článek! Zde je již vymazaný rekord s 12 kameny, který Arno Tüngler během snad 24 hodin k mému velkému úžasu mistrně upravil po ekonomické stránce.

Arnova skvělá úprava bez černé dámy (viz níže)! Arno Tüngler určil pořadí autorů na rozdíl ode mne jednoduše podle abecedního seznamu. Jen skladatel velkého formátu by nás zde mohl zaskočit. Internetový turnaj však již skončil, tak není moudré otálet s publikováním. Nyní již může celý svět do pozice bít ze všech sil! Přiznám se, že dlouhé hodiny jsem neúspěšně hledal nějakou mistrovu slabinu. Řešení je zde již nafilmováno a úloha je ověřena počítačem. Bílý na tahu musí provést sérii 38 tahů, než se mu podaří vzít černý kámen! Nelze 1.Sc2 pro šach.


Vrchol našeho společného úsilí! Tuto pozici objevil Arno Tüngler ve vlaku. Cestovat německými drahami musí být velmi příjemné a pohodlné. Celých 45 tahů musí bílý učinit, než konečně sebere černý kámen! Není zase tak obtížné najít řešení.


Bylo určitě zajímavé sledovat, jak ze schématu které bylo poprvé použito v roce 1978 vzniklo během několika málo týdnů 5 nových délkových rekordů. Myšlenku aplikoval do sériového braní jako první Cornel Pacurar a vše další se již odvíjelo online. Z chytré tabulky tak byla vymazána po dlouhých letech řada záznamů! Pokud by snad našel někdo nějaké zlepšení, napište mi! Nový rekord jsem schopen publikovat do 24 hodin!

Zde jen pro informaci již neplatný rekord z roku 1989.

14.1.2017:
V současné době byla hranice rekordu v sériovém braní s 15 kameny posunuta na 50 tahů!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...