úterý 19. května 2009

Nové světové rekordy v sériovém autopatu!!!

Kanadský skladatel Cornel Pacurar vytvořil 3(!) nové světové rekordy v sériovém autopatu!
Autopat je pro běžného šachového skladatele méně obvyklá podmínka, ale zcela jasná a naprosto srozumitelná. Bílý na tahu provede určenou sérii tahů a posledním tahem v sérii se vlastně sám zpatuje, nebo lépe řečeno další tah již nemůže provést. Cornel Pacurar představuje po dlouhých letech 3 nové světové rekordy se 6, 7 a 8 kameny.
Rekord s 8 kameny je věnován německému skladateli jímž je Arno Tungler, držitel několika délkových rekordů v sériovém braní.
Rekordy v problémovém šachu stále čekají na své objevitele.
Důkazem mého tvrzení jsou 3 nové originály pro Blog zlínského problemisty.
Nové rekordy nevznikají lehce, ale někdy stačí si pouze přehrát řešení!

Předkládám čtenáři podrobné informace formou diagramů i s údaji rekordů, které Cornel Pacurar navždy vymazal. Všechny nové rekordy jsou oproti původním delší o 4 tahy a test počítačem je O.K.!
Je to jedinečný a úžasný objev! Právě takové úlohy dělají skladatele nesmrtelným! Cornel Pacurar mohl tyto skvělé délkové rekordy zaslat kamkoliv. Každý šachový magazín by se rád pyšnil jejich publikováním. Děkuji za důvěru ve mne vloženou. Na oplátku jsem zveřejnil originály okamžitě.

Trochu české muziky určitě neuškodí. Na You Tube začínám mít s americkými hity 80 let problémy. Jmenuji se ale zlínský problemista, takže je to "na místě"!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...