pondělí 30. března 2009

V Kvasicích se může slavit!

V posledním kole Okresního přeboru družstvo Kvasic sehrálo rozhodující utkání o postup do Krajské soutěže v Litenčicích. V tomto utkání šlo o všechno a doposud vedoucí celek Kvasic potřeboval k jistému postupu vyhrát. Zápas to byl opravdu vypjatý a naprosto vyrovnaný. Povzbuzen nejistou hrou v posledních partiích jsem měl
z mého mladého soupeře respekt. V hlavní variantě Italské hry jsem se proto černými smířil
s opakováním tahů a již chtěl podepsat partiář. Můj protivník však odbočil a v partii se pokračovalo tahem 14. Je5 (viz diagram).
Dále následovalo: -14... 0-0 15. Jxc6 De8+ 16.Kf1 Jb6 17. Db3 Dxc6 18. Vc1 Se6 s již jasnou výhodou černého. Partii jsem nakonec vyhrál, ale ještě nebylo zdaleka nic rozhodnuto.

Na druhé šachovnici výborně hrající a klidně sedící Petr Špaňhel se dostal po neúmyslném rozptylování jedním z hráčů málem do pozice, kterou již sám Petr hodnotil jako remízovou.
Vše jsem viděl a trnul při ústupu soupeřova krále. Po správném Kh5 by partie skončila zřejmě smírně.
Král však neustoupil na pole h5, ale chybně na f6 a Petr partii po několika forsírovaných tazích vyhrál. Všichni jsme si oddechli! Další velmi důležitý bod přidal Mirek Hora a v samotném závěru rozhodující remízu vybojoval Radoslav Kašpárek.
Hráči Kvasic se již můžou radovat z postupu a náležitě to oslavit!
Celá soutěž zde.
Další podrobnější informace ze zápasu zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...