sobota 1. prosince 2018

Malenovice po 3.kole ZKP vedou soutěž!

Hráči Malenovic ve 3.kole ZKP doma porazili vysoko 7,5:0,5 Postoupky A a upevnili si tak své postavení v tabulce.
Ještě nás ale důležité zápasy čekají. Máme letost velmi silné družstvo, posílené o 2 hráče s normou IM.

Moc informací ze 3. kola nemám, protože se snažím poslouchat dobré rady a věnuji svou pozornost hlavně své partii.
Zaregistroval jsem, že jsme vedli už 3,5:0,5 když své partie vyhráli 1. IM Pavel Zpěvák, 7. Oldřich Zapletal a 8. Patrik Richvalský, remizoval na 2. šachovnici IM Milan Babula. Další bod přidal na 6. šachovnici výborně hrající Lubomír Gabriel, když baterie jeho těžkých figur plně ovládla šachovnici. Svou partii přes potíže se zápisem zvládl úspěšně i Zdenek Chmelař na 4. šachovnici. V závěru celý bod připsal na 3. šachovnici Jirka Svitek, který musel výhru proti papírově slabšímu soupeři v koncovce lehkých figur doslova vysedět!

Vybral jsem malou ukázku. Diagram je z mé partie, a bílý na tahu získá po několika málo tazích rozhodující výhodu.
Nevidím v partii ten postup, ukázala mi ho doma až Rybka3, styděl jsem se celé odpoledne.
V partii pokračuji 45.Je2 a musím být ve střehu ještě dalších dlouhých 17 tahů.


Řeším stále problémy na chesstempo.com a zřejmě mi zatím nic podobného nenaservírovali. Vybral jsem proto tento digram jako soutěžní úkol. Prozradím jen, že při propočtu je nutné vidět 3. tah bílého!
Řeším rád taktické problémy, ostatně jsou to ty nejlepší jaké jsem kdy řešil! Svůj nick ti ale říct nechci, protože to by jsi o mě věděl podle historie stránky prakticky všechno! Usmívající se

Vybral jsem ukázku z You Tube (NOVINKA) jednoho poměrně zdatného řešitele, který předvádí online jak takové řešení taktických úloh probíhá. Je to skvělý trénink a doporučují jej nejen ruští hráči.
V ukázce má řešitel nastaveno mixed 1500-1600, takže všechny problémky mají rating max.1600.
Můžeš se přesvědčit, že se nejedná o nic jednoduchého a platí zde jasně Laskerovo: Když vidíte dobrý tah, tak počkejte a - najděte nějaký lepší.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...