neděle 21. února 2016

Malenovice v 8.kole ZKP bez bodu

V 8. kole Zlínského krajského přeboru 14.2.2016 zajíždíme do Starého Města, kde nedávají nic zadarmo. Ještě ráno zdravím Fritze10 a pak honem na zájezd! V autě se dozvídám, že hraji opět na 1 desce.

Mým soupeřem je mladá a velmi talentovaná Martina Fusková. V 9.tahu, kdy zřejmě všechny motory troubí mé dámě na ústup, neohroženě vyvíjím další figuru, netrvá dlouho a už to cítím...
Ve vzniklé pozici však soupeřka nenachází nejlepší tahy a tak se mi podařilo nakonec s haluzí srovnat hru. Fritz10 mi doma řekl, že za tu půlku můžu být rád, protože ta hráčka měla mistrovské schopnosti!

Na 2. šach. Ludovít Balážec podává solidní výkon a hráči zde opravdu správně vyhodnotili vzniklé postavení. 1/2

3.šach. : Zkušený ligový hráč Zdenek Chmelař mění dámy způsobem, který by snad ani v bleskové partii sám nevymyslel a partie je ztracena.

4.šach.: Oldřich Zapletal po dobré hře měl podstatně lepší vyhlídky, ale přirozený tah jezdcem v závěru nebyl asi tím nejlepším. 1/2

5. šach.: Josef Tomek po velmi dobrém výkonu s přehledem remizuje.

6. šach.: Stanislav Javora volí královskou procházku, která však vyžaduje přesnou hru. Je zde těžké napodobit motor...

7. šach.: Antonín Gergela nemá svůj den a kazí ve vyhrané pozici.

8. šach.: Pavel Drábek a jeho premiérový úspěšný start! Jediná naše výhra v tomto zápasu. Náš žák se favorizovaného soupeře nezalekl. Naopak, trpělivě a koncentrovaně čekal na svou příležitost (viz diagram).


Černý na tahu zahrál -29...Vg6, správné bylo např. vyměnit věže. 30. tah bílého vlastně již partii rozhodl. Po dalším přesném 33. tahu bílého se již černý vzdal. Blahopřejeme, jen tak dál!

Celá soutěž zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...