pondělí 31. března 2014

6. ročník akce Semínka seniorům zahájen


cannabis
V pořadí šestý ročník akce Semínka seniorům byl tradičně zahájen na mezinárodním veletrhu Cananfest 2013, který se konal ve dnech 8. až 10. listopadu na pražském Výstavišti v Holešovicích.
V rámci kampaně nabízíme kromě semínek všem zájemcům o konopnou léčbu i návody na pěstování, popřípadě recepty na výrobu domácích léčebných preparátů a odkazy na další zdroje důležitých informací.
V rámci kampaně Semínka seniorům poskytneme zdarma a proti čestnému prohlášení semínka léčebného konopí všem žadatelům/pacientům starším osmnácti let.Kampaní reagujeme na neustálé dotazy a požadavky nemocných, kteří hledají cesty jak získat léčivé konopí a informace o jeho dalším využití jako léku. Protože v ČR zatím neexistuje cesta jak si léčivé konopí legálně obstarat, nenabízí se většině nemocným lidem jiné rozumné řešení, než si pod hrozbou možného postihu konopí vypěstovat svépomocí. Sdružení proti čestnému prohlášení a ofrankované obálce poskytne konopná semínka všem plnoletým občanům a především senioroům, kteří se rozhodnou se konopím léčit.

"Všichni dospělí lidé mají právo svobodně pěstovat a držet jakékoliv rostliny pro osobní potřebu, obzvlášť pokud to může zlepšit jejich zdravotní stav"

Prosíme všechny žadatele:
  • Své žádosti o semínka zasílejte pouze nedoporučenou poštou na korespondenční adresu sdružení: Legalizace.cz, Velehradská 1320/24, Praha 3, 130 00.
  • Není možný osobní odběr semínek z důvodu naší nerovnoměrné pracovní doby.
  • Vyřízení žádosti trvá cca 14 dní. Děkujeme za pochopení a spolupráci.
  • Semínka zasíláme i na Slovensko a slovenské žadatele prosíme, aby místo známky zaslali v obálce € 1,50, které bude sloužit na nákup známky zpět na Slovensko.

Dále informujeme:

  • Prosíme všechny žadatele, aby s bublinkovou obálkou formátu alespoň A5 s nadepsanou zpáteční adresou zasílali i známku. Podmínkou zaslání semínek je tedy ofrankovaná obálka. V jiném případě není v možnostech sdružení žadateli vyhovět.
  • Semínka, která rozdáváme, jsou směsí různých darovaných netechnických odrůd pocházejících z České republiky, Švýcarska a Nizozemí. Semínka jsou tzv. regulérní, ze semínek vyrostou jak samčí tak samičí rostliny. Informace o řádném pěstování naleznete na tomto odkazu.
  • Při řádném pěstování vám z obdržených semínek vyroste léčivé konopí s vyšším obsahem THC než je 0,3%. Neoprávněné pěstování takového konopí je dle současné drogové legislativy nelegální a postižitelné. V případě jakýchkoliv problémů s policií se na nás ihned obraťte. Více informací o současné legislativě naleznete zde.
Leták se základními informacemi o pěstování a odkazy na zdroje informací ke stažení zde. Vzor čestného prohlášení ke stažení zde.

Kontakt:

  • Robert Veverka, předseda, tiskový mluvčí Legalizace.cz , mail: robert@legalizace.cz, tel.: +420 773 691 561

O akci Semínka seniorům napsali:

  1. Magazín Legalizace - Semínka seniorům 2013
  2. Legalizace.cz - Tisková zpráva 24. 11. 2011: Rozdáváme nemocným lidem semínka léčebné marihuany
  3. TV Metropol - Semínka seniorům - Marihuana pro léčebné účely
  4. Legalizace.cz - Tisková zpráva 26.1.2011: Chcete si vypěstovat vlastní léčebné konopí?
  5. ČT1 - Sdružení rozesílá zdarma semínka konopí pro léčebné účely (video reportáž)
  6. České noviny.cz - Sdružení nabízí semínka konopí
  7. Reflex.cz - Semínka pro seniory: Marihuana legálně, tak to má být
  8. Týden.cz - Chcete se léčit marihuanou? Sdružení vám zašle semínka
  9. Metro - Tráva pro důchodce. Zvláštní akce (str. 5)
  10. MF Dnes - Léčí se konopím. Nejsou narkomani, ale důchodci
  11. StudentPoint.cz - Legalizace.cz. Sdružení s jasnými cíli.
  12. StudentPoint.cz - Zásilka dorazila! 39 semínek, návod a leták
  13. Deník Referendum - Konopná semínka mohou senioři získat poštou a zdarma
  14. Right News - Semínka seniorům
  15. Policie ČR - Sdružení nabízí semínka konopí
  16. Prague Daily Monitor - Czech association offers hemp seeds for therapeutic purposes
  17. Encod.org - Legalizace.cz offers cannabis seeds for free
  18. Blisty.cz - Semínka, senioři a legalizace


Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...