pondělí 23. února 2009

Sokol ORA SV Slavičín - TJ Sokol Vizovice

V 8. kole se družstvo Vizovic utkalo s celkem Slavičína. Utkání probíhalo pro nás velmi příznivě. Již v zahájení náš kapitán M.Bařinka nalákal soupeře na zisk kvality, tahem Jd2, který soupeř opravdu zahrál, ale po Dc3+, byl o jezdce chudší. Další naši hráči Stanislav Javora a Petr Smílek předvedli velmi solidní hru a nedali soupeřům nejmenší šanci. Naopak já na třetí šachovnici jsem zase "zazářil" (viz diagram)!

Soupeř opravdu zahrál tah 19. De4-a8, ve který jsem jen tajně doufal. Viděl jsem okamžitě, že získávám materiál, ale vyhrávající -19...Sa6 jsem nakonec zavrhl, protože dát věž a střelce za dámu se mi zdálo hodně. Zahrál jsem proto "lepší" -19...Sf5 a čekal, že se soupeř již vzdá. Ten se však vůbec neměl v úmyslu vzdát, ba naopak zahrál v klidu 20.Df3 s jasnou výhodou! Totálně znechucen jsem okamžitě reagoval - 20...De6. Následovalo 21.Sxf5 (lépe Jxf5) a gxf5. Rozhodl jsem se totiž, nechat si ještě nějaké figurky. Partii jsem díky soupeřově časové tísni nakonec vyhrál, ale se štěstím. Pátý a rozhodující bod pak přidal Petr Špaňhel, po profesorském výkonu! Výborně hrál také na 8. šachovnici Petr Kývala, který Pavla Dubinu(KM) pěkně potrápil.
Více informací zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...