pátek 8. srpna 2008

FIDE Open Staré Město 2008

Již za pár hodin bude ve Starém Městě zahájen 6. ročník velkého mezinárodního turnaje FIDE Open Staré Město 2008! Mezi přihlášenými je i Miroslav Plšek, který je momentálně na šachovém soustředění v Egyptě, ale na zahájení 2.kola by měl přiletět armádním speciálem! Stránky turnaje jsou k dispozici zde.
Přeji hlavně těm hráčům kteří ještě FIDE Elo nemají, aby si jej uhráli. Ne všem se samozřejmě podaří titul kilometr získat. Je to turnaj velmi náročný i po psychické stránce. Obvzvlášť, když se nějaká vyhraná partie nedotáhne až do konce.
Důležitá je také příprava. Když hráč ještě navíc brzy ráno vstává do "fachy", nemůže mít pro přípravu ideální podmínky. Přikládám jeden videoklip na odreagování po 1.kole.

Miroslav z Egypta nakonec nepřiletěl a jediný náš zástupce z turnaje zřejmě odstoupil.
Náš zástupce v turnaji pokračuje výhrou ve 4.kole!

4.kolo se vůbec nevyvedlo IM Janu Sosnovi, který po vážném oslabení v 41.tahu partii nakonec
ztratil. Není ovšem jednoduché se v takových pozicích správně orientovat.
Nejlepším pokračováním bylo po přečkané časové tísni pokračovat postupem pěšce.
Vyhrávající - 44...Dc6 zahrál soupeř téměř okamžitě.

Sledoval jsem on-line partii 9.kola Martin Šenkýř - IM Jan Sosna, ale překvapující je nejen výsledek. Na šachovnici se děly zřejmě chybou techniky nepochopitelné věci!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...