sobota 17. prosince 2016

Jak se správně učit zahájení - lekce č.10

Jak hrát a naučit se zahájení? Hlavní je vývin figur, udělat si rošádu, spojit věže a hlavně si všechno hlídat a mít to pod kontrolou, to je nejdůležitější! V dnešní době šachových motorů není žádný problém se naučit dobře zahájení. Každý kvalitní šachový program má svou knihovnu zahájení a stačí ji jen otevřít. Mimochodem na Chesstempo.com jsem po zaplacení 4 dolarů získal zlaté členství. Mým kamarádem se stal motor Komodo a ten má opravdu velkou knihovnu!
Je to rozhodně výborný rádce a učitel. Dneska už dává Komodo velmistrům v partii výhodu pěšce. Říkají, že lepšího trénéra jsem si nemohl ani přát, viz. Rating list.

Dnes se podíváme na další výbornou videonovinku s Vlčnovského kanálu You Tube, ve které je návod jak se naučit dobře zahájení. Je zde i praktická ukázka hry bullet (střela, kulka) kdy hráči mají jen 1 minutu na partii. Ze hry je patrné, že oba hráči využívají funkce předtah, kdy nečekám až soupeř potáhne a už zadávám svůj tah. Použít tuto funkci v nesprávném okamžiku, se často nevyplácí. Toto mi fakt nikdy nešlo, hrával jsem maximálně 2+1s na partii a to má do bullet hodně daleko. Trénink zahájení lze cvičit samozřejmě i ve vlažnějším tempu. Kentaury už dnes velké hrací servery odhalují pomocí specialních chytrých programů, které sledují a vyhodnocují jejich hru.



https://www.youtube.com/watch?v=mGcQt6gE_S8

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...