sobota 24. prosince 2016

Vánoční 11. lekce - ukázka řešení

Poklidné Vánoce milí přátelé. V dnešní 11. lekci se podíváme jak se vlastně řeší takový taktický problém. A ta ukázka je právě z Chestempo.com , z prostředí které já tak důvěrně znám. Řešitel a autor této výborné videoukázky je silný mezinárodní mistr z Německa. Je to i šachový profesionální učitel známý přes svůj You Tube kanál.

Zaujalo mě následující video. Jelikož se v tomto prostředí pohybuji již skoro 200 hodin, hned jsem se do toho jak se říká ponořil. No moc toho říct k řešení nemůžu. Řeknu jen, že to není vůbec jednoduché. Za řešitele mluví hlavně jeho Elo. Takovému tady již nepředkládají nic lehkého. Díval jsem se i do historie a ten problém č.1 má jen 33% řešitelskou úspěšnost a standard rating tohoto problému je 2438,5 bodu, což už je superproblém! A i když najdeš ten úvodník, tak to stejně nestačí a musiš jít dál. Přesně takové problémy zde řeší někteří frajeři i desítky hodin. Moc dobře znám ten pocit, série končí až když jsi zelenej! No a nyní se můžeme pokusit řešit společně s mezinárodním mistrem! Všechny úlohy jsou příklady z reálné hry a věř, že ani velmistři nenajdou v partiích vždy tu nejlepší cestu. Dělat denně diagramy na taktiku z nás udělá rozhodně lepší hráče. Pokud snad vyřešíš jen 1 problém z této série, tak samozřejmě blahopřeji!

https://www.youtube.com/watch?v=sOcFmkOwQQU&t=1697s

Žádné komentáře:

Okomentovat

Odešla zlínská legenda

 Smutná zpráva přišla ze Zlínka. Dne 23.2.2022 nás opustil kamarád a silný    klubový hráč, kterého musel znát ve Zlínskem kraji každý šachi...